Hírek

Spielberg Steve McQueen legendás karakteréről készít filmet – készül a Bullitt

Steve-McQueen-Bullitt-Steven-Spielberg

Steven Spielberg Steve McQueen ikonikus karakteréről készít filmet: Frank Bullitt visszatér a filmvászonra.

Miközben az Oscar-várományos West Side Story kampánya tart és az önéletrajzi elemekből is építkező The Fablemans utómunkálatait felügyeli, Steven Spielberg már a következő filmjét tervezgeti. A Deadline írt róla, hogy a Lincoln, A Pentagon titkai és a Ready Player One rendezője Frank Bullitt karakteréről készít filmet. Bullitt nyomozót Steve McQueen alakította az 1968-as A chicagói tanú című filmben.

A Bullitt film nem remake lesz, és nem is a legendás thriller készültéről fog szólni, Spielberg csupán kölcsönzi a karaktert Peter Yates filmjéből.

A chicagói tanú című filmben Bullitt egy komoly zsaru, aki azt a maffiavezért igyekszik elkapni, aki a védelmében álló tanút gyilkolta meg. McQueen mellett Jacqueline Bisset és Robert Duvall is szerepelt a filmben. Bullitt volt McQueen egyik legikonikusabb szerepe és ebben a filmben van minden idők talán legemlékezetesebb autós üldözése, amit valaha forgattak.

A készülő filmet Spielberg mellett Chad McQueen és Molly McQueen, a színész hagyatékának gondozói is producerek lesznek. Spielberg már régóta szemet vetett erre a projektre, de a karakter jogainak megszerzése tovább tartott a vártnál. Emiatt a rendező a The Fablemansre koncentrált. A filmbe Spielberg az arizonai gyerekkori élményeit is beleszőtte. Ahogy közeledik a The Fablemans bemutatója, Spielberg visszatér A chicagói tanú karakteréhez, a forgatókönyvet Josh Singer írja.

Az üzlet azonban még nem zárult le, és még forgatókönyv sem áll rendelkezésre. Így az is elképzelhető, hogy a Bullitt nem Spielberg következő filmje lesz.

A West Side Story hét Oscar-jelöléssel vág neki a 94. Oscar-gálának március 27-én, köztük a legjobb rendezőnek és a legjobb filmnek járó szobrocskára is esélyes. A The Fablemans valamikor hálaadás környékén kerülhet mozikba.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com