Hírek

Spielberg új háborús sorozatában Austin Butler és Callum Turner szerepel

A készülőben lévő Masters of the Air a nagy sikerű Az elit alakulat és a The Pacific – A hős alakulat folytatása lesz.

Az Apple Studios az Elvis sztárját, Austin Butlert és mellette Callum Turnert szeretné szerződtetni Spielberg készülő második világháborús sorozata, a Masters of the Air számára – írja a Deadline. Spielberg és Tom Hanks, mint ismert, társproducerek a minisorozatban.

Ez a sorozat lesz a harmadik, amely Steven Spielberggel és Tom Hanksszel készül és a második világháború idején játszódik: a mind kritikailag, mind a közönség köreiben nagy sikert aratott Az elit alakulat és a The Pacific – A hős alakulat által állított sorba illeszkedik be. Alapját Donald Miller történészprofesszor Masters of the Air: America’s Bomber Boys Who Fought the Air War Against Nazi Germany című könyve adja: a könyv a világháborús légi hadviselés, közelebbről a bombázók világát mutatja be.

A sorozatban ábrázolt Eighth Air Force (másképp a „Mighty Eight”) olyan amerikai bombázóosztag volt, amelynek sorozott tagjai a legnagyobb légicsapásokban vettek részt – ám halálozási arányuk borzasztó volt, csak a tengeralattjárósoké múlta azt fölül.

A Deadline szerint a minisorozat 10 epizódból áll majd és jóval több, mint 200 millió dollárba kerül. A forgatókönyvet John Orloff, Az elit alakulat írója, és az Emmy- és Golden Globe-nyertes Graham Yost írja. A projekt korábban az HBO-nál volt, most azonban az Apple finanszírozza.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés