Hírek

Spike Lee a vietnámi háborúról készít filmet a Netflixre

Miután befejezte a díjátadókra mászkálást, Spike Lee új filmet forgat a vietnámi háborúról, Da 5 Bloods címen a Netflixre. 

Spike Lee karrierje legsikeresebb rendezését tudhatja maga mögött. A cannes-i filmfesztiválon debütáló BlackKklansmanért sorra halmozza a díjakat, ráadásul megszerezte első Oscar-jelölését a rendezői kategóriában. A Ku Klux Klánba beépülő fekete rendőr ironikus története összesen nyolc kategóriában érdekelt, továbbá a legjobb adaptált forgatókönyvnek járó szobor fő várományosa. Ha a film végül meg is nyeri a díjat, az Spike Lee első Oscar-diadalát fogja jelenteni, igaz, korábban életműdíjjal már kitüntette őt az Akadémia.

Miután véget ért az Oscar-szezon, Spike Lee a vietnámi háborúról készít majd filmet a Netflixre. A rendezőnek nem ismeretlen terep a streaming, ugyanis 2015-ben ő vezényelte le az akkoriban alapított Amazon Studiosnak első saját gyártású filmjét, a Chi-Raq-ot. A Da 5 Bloods című új filmje főszerepét a Fekete párduc címszereplője, Chadwick Boseman formálja majd meg. A Variety információ szerint a történet öt veteránt követ nyomon, akik visszatérnek a dzsungelbe, hogy megtalálják elveszett ártatlanságukat.

Chadwick Boseman visszatér az esőerdőkbe, igaz, egy kontinenssel arrébb

A Netflix egyre edzettebb és elfogadottabb Oscar-játékossá kezd válni: idén megszerezték első legjobb film jelölésüket a Roma személyében, ami toronymagas esélyese is a fődíjnak, emellett pedig a The Ballad of Buster Scruggs című Coen-film is több váratlan jelölést szerzett, többek között a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában. Egyre több neves rendező projektje talál otthonra a Netflixnél, köztük Alfonso Cuarón, Peter Greengrass, Martin Scorsese, Joel és Ethan Coen, Guillermo del Toro és David Fincher.

A Da 5 Bloods előmunkálatai idén tavasszal kezdődnek, a premierjéről egyelőre nincs hír. Várhatóan a 2021-es díjszezonra tervezik élesíteni a filmet.

Avatar

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya