Hírek

Spike Lee hip-hop Rómeó és Júliát forgat

A Rómeó és Júlia időtálló alkotás, sokféle változatban láttuk már a két balsorsú szerelmes történetét. No, de hányban van breaktánc-párbaj? A Prince of Cats olyan feldolgozás, amely a jól ismert történetet a 80-as évek Brooklynjába helyezi át, a film rendezéséért pedig az Oscar-díjas Spike Lee fog felelni.

A Blackkklansman sikerei után Spike Lee egy vietnami háborús filmbe kezdett, amelyet a Netflixnek készített, Chadwick Bosemannel a főszerepben. Minthogy a Da 5 Bloods munkálataival már végzett, Lee rögtön új teendő után nézett. Leszerződött a Legendaryval, hogy mozivászonra adaptálja a Prince of Catset.

A Prince of Cats egy 2012-ben megjelent képregény, amit Ron Wimberly írt és rajzolt. A történet voltaképpen a shakespeare-i Rómeó és Júliát tükrözi, azonban helyszínéül az 1980-as évek Brooklynját választotta. Az afroamerikai közegben játszódó sztorinak ebben a verzióban Tybalt a főszereplője, aki a Capuletekkel együtt a környék uralkodója. Az események a már jól ismert mederben folynak, de itt a harcokat már nem csak a kard dönti el: a hip-hop és a breaktánc is mindennapi „fegyver”.

Spike Lee a rendezés mellett a forgatókönyvírás feladatát is magára vállalja. A szkripten együtt dolgozik a képregény eredeti alkotójával, valamint Selwyn Seyfu Hinds-zel is. Hinds korábban a The Source magazin főszerkesztője volt és a forgatókönyvön is dolgozott már, amikor tavaly a Legendary bejelentette, hogy elkészítik a filmet.

A Prince of Cats borítója

2018-ban már főszereplője is volt a Prince of Catsnek Lakeith Stanfield személyében, azonban a Tőrbe ejtve és a Tűnj el! színésze már nincs benne a projektben. Lee és a Legendary producerei ezután kezdenek neki az új Tybalt megtalálásának.

A The Hollywood Reporter forrásai szerint Spike Lee tetszését a képregény brooklyni háttere nyerte el. A rendező maga is ott nőtt fel, a kötődését olyan filmekben is bemutatta, mint a Dzsungelláz vagy a Szemet szemért.

Vida László

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya