Hírek

Spike Lee újszerű formában szerez támogatást új filmjéhez

Agencia Brasil - ABr - Empresa Brasil de Comunicaçao - EBCAdományokat gyűjt legújabb, egyelőre cím nélküli filmjéhez Spike Lee: minden adományozó ajándékot – premierbelépőt, statisztaszerepet vagy közös vacsorát – kap a pénzért cserébe.

Spike Lee a Kickstarter internetes portál révén várja az adományokat legújabb projektjére: összesen 1,25 millió dollárt akar így összegyűjteni. Steven Soderbergh amerikai rendező, Lee régi barátja tízezer dollárral (mintegy 2,2 millió forinttal) máris bejelentette, hogy támogatja a készülő új filmet a négy hétig tartó adománygyűjtő akció keretében. Soderbergh mellett eddig két névtelen adományozó is eljuttatott tízezer dollárt a rendezőnek.

Lee szerint a történet a vér iránti szenvedélyről szól, de nem vámpírfilm lesz. A forgatási munkálatokat már az év végén szeretné megkezdeni.

A filmrendező egyetemistáktól leste el az újszerű finanszírozási forma ötletét. Minden adományozó – a felajánlott összeg alapján – ellenszolgáltatásként autogramot, a mozipremierre belépőjegyet, vagy akár kis statisztaszerepet is kaphat a filmben.

Lee a NextMovie nevű filmes portálon kedden közölte a hírt, hogy Soderbergh pénzzel támogatja, ő pedig cserébe meghívja barátját egy közös ebédre és elviszi látogatóba a New York Knicks baseballcsapathoz.

A két rendező 1989-ben ismerkedett meg a Cannes-i Filmfesztiválon, ahol Soderbergh a Szex, hazugság, videó, Lee pedig a Szemet szemért című filmjével képviseltette magát.

Lee legközelebb az Oldboy című dél-koreai thriller remake-jével tér vissza a mozivászonra. A Josh Brolin, Elizabeth Olsen és Sharlto Copley szereplésével készült film januártól lesz látható Európában.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com