Hírek

Spike Lee újszerű formában szerez támogatást új filmjéhez

Agencia Brasil - ABr - Empresa Brasil de Comunicaçao - EBCAdományokat gyűjt legújabb, egyelőre cím nélküli filmjéhez Spike Lee: minden adományozó ajándékot – premierbelépőt, statisztaszerepet vagy közös vacsorát – kap a pénzért cserébe.

Spike Lee a Kickstarter internetes portál révén várja az adományokat legújabb projektjére: összesen 1,25 millió dollárt akar így összegyűjteni. Steven Soderbergh amerikai rendező, Lee régi barátja tízezer dollárral (mintegy 2,2 millió forinttal) máris bejelentette, hogy támogatja a készülő új filmet a négy hétig tartó adománygyűjtő akció keretében. Soderbergh mellett eddig két névtelen adományozó is eljuttatott tízezer dollárt a rendezőnek.

Lee szerint a történet a vér iránti szenvedélyről szól, de nem vámpírfilm lesz. A forgatási munkálatokat már az év végén szeretné megkezdeni.

A filmrendező egyetemistáktól leste el az újszerű finanszírozási forma ötletét. Minden adományozó – a felajánlott összeg alapján – ellenszolgáltatásként autogramot, a mozipremierre belépőjegyet, vagy akár kis statisztaszerepet is kaphat a filmben.

Lee a NextMovie nevű filmes portálon kedden közölte a hírt, hogy Soderbergh pénzzel támogatja, ő pedig cserébe meghívja barátját egy közös ebédre és elviszi látogatóba a New York Knicks baseballcsapathoz.

A két rendező 1989-ben ismerkedett meg a Cannes-i Filmfesztiválon, ahol Soderbergh a Szex, hazugság, videó, Lee pedig a Szemet szemért című filmjével képviseltette magát.

Lee legközelebb az Oldboy című dél-koreai thriller remake-jével tér vissza a mozivászonra. A Josh Brolin, Elizabeth Olsen és Sharlto Copley szereplésével készült film januártól lesz látható Európában.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya