Hírek

Hwang Dong-hyuk közzétette, mely karakterek térnek vissza a Squid Game 2. évadában

Hwang Dong-hyuk Nyerd meg az életed (Squid Game) című sorozata hatalmas nézettségnek örvendett, így nem csoda, hogy hamar szóba került a második évad. Most először részleteket tudhatunk meg a folytatásról.

A tavalyi év egyik legnagyobb meglepetés sikere a koreai Hwang Dong-hyuk túlélő-sorozata, a Netflixen debütált Nyerd meg az életed (Squid Game) volt. Mintegy 90 országban vált a legnézettebb műsorrá, és ezzel a streaming szolgáltató legsikeresebb sorozatává, összesen egy milliárdot hozott a közel 130 millió nézővel. Akárcsak az Oscar-díjas Bong Joon-ho rendezte Élősködők, Hwang Dong-hyuk sorozata is a társadalmi különbségek végzetes helyzetére reflektál. A sorozat meglepetésekben, vérben, humorban és kőkemény kritikában gazdag. Nem csoda, hogy idén novemberben már a második évad érkezéséről adhattunk hírt.

A rendező a Paramount Studiosnál tartott Contenders Television által rendezett találkozón, ahol rajta kívül Cho Sang-woo-t alakító Park Hae-soo és Peter White szerkesztő is jelen volt, elárulta, hogy a sorozat két szereplője is visszatér: a sorozat főszereplője és az egyik fő antagonista.

Seong Gi-Hun karaktere (Lee Lung-jae) biztosan visszatér, illetve a Front Man (Lee Byung-hun) karakterét is nagy valószínűséggel láthatjuk még.

Az első évadban a Seong Gi-Hun karakterét megformáló Lee Lung-jae a túlélőjáték egyetlen túlélője, aki ezért a szerepért Screen Actors Guild díjat kapott. Az első éved végén a karakter megint választás elé kerül: vagy Amerikába utazik, hogy a kislányával foglalkozzon, vagy a gyilkos gyermekjátékok megalkotói után ered. Ha így dönt, nagy valószínűséggel a Front Mannal kerül szembe, akit a maszk nélkül ritkán láthattunk a sorozatban, pedig a Koreában nagy népszerűségnek örvendő Lee Byung-hun alakította, de talán a második évadban többet látjuk majd az arcát. A sorozat visszatérői összességében nem okoznak olyan nagy meglepetést, hiszen rajtuk kívül nagyjából mindenki más így vagy úgy meghalt a sorozat kíméletlen és fordulatokkal teli epizódjai során.

A rendező korábban még azzal viccelt, hogy a 67-es játékost, Kang Sae-byeok-t alakító HoYeon Jung szintén visszatérhet. Természetesen nem a már korábban meghalt Kang Sae-byeok-ként, hanem annak ikertestvéreként.

Ami a folytatás tematikáját illeti, a társadalomkritika ugyanúgy terítéken lesz. A rendező szerint ennél a projektnél lehetetlen figyelmen kívül hagyni a politikai helyzetet, a kulturális különbségek jelenségét, a globális felmelegedést. És mindenkit biztosított, hogy figyelemmel kíséri és ahol kell, kritikával illeti ezeket a jelenségeket és az emberek ezekre adott válaszát, hiszen ezekkel a témákkal foglalkozni kell. Ebből biztosan tudhatjuk, hogy Hwang Dong-hyuk következő produkciója cseppet sem lesz kíméletesebb vagy optimistább.

Keleti Léda

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com