Hírek

Stahelski nem mond le a Hegylakóról

A John Wick–franchise rendezője, Chad Stahelski felfedte, hogy még mindig részt vesz a Hegylakó-projektben, bár mostanában a májusban érkező John Wick: Chapter 3-vel van elfoglalva.

Ahogy arról korábban már mi is beszámoltunk, érkezik a Hegylakó-reboot. Már ekkor szó volt róla, hogy a kiszemelt rendező nem más, mint a John Wick–franchise direktora, Chad Stahelski.   

„Nagyon érdekel a Hegylakó. Félelmetesen hasonlít a John Wickre. Adott egy nagyszerű mitológia és egy nagy kihívás az akciók terén. Milyen lenne egy fickó 500 évnyi kardforgató gyakorlat után? A szívemben még mindig kaszkadőr vagyok. Ha újra fel akarod találni a tűzharcot, hogyan csinálnád? Ha újra ki akarod találni a kardozást, hogyan csinálnád? Na itt tartunk most. Imádtam az első Hegylakót, és úgy érzem, jó helyzetben vagyok. A kreatív team, a producerek és a stúdió, ami az egész mögött áll, azt mondták: a tied, azt csinálsz vele, amit akarsz.”

Mivel Stahelski a John Wickkel volt elfoglalva, egy ideje nem hallottunk a munkálatokról, de a rendező az Entertainment Weeklynek adott interjújában elmondta, hogy ennek ellenére sem mondott le tervéről.

„Még mindig nagyon szeretném elkészíteni a Hegylakót. Nagy rajongója vagyok. Most viszont Richard Kadrey fantasy könyvsorozatán, a Sandman Slim forgatókönyvén dolgozom, nagyon élvezem.”

A Hegylakó 1986-ban Christopher Lambert és Sean Connery főszereplésével került először nagyvászonra, hogy aztán számos folytatást megéljen a mozikban és a tévében egyaránt.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya