Hírek

Halála miatt megváltozott Stan Lee cameója a Pókverzumban

Stan Lee imádott felbukkanni az általa írt Marvel-karakterek filmjeiben, a Pókember: Irány a Pókverzum! pedig megható módon szerepeltette a mestert.

A cikk spoilert tartalmaz a Pókember: Irány a Pókverzum! történetére vonatkozóan.

Stan Lee megjelenése a Pókember: Irány a Pókverzum!-ban valószínűleg így is, úgy is érzelmes pillanat lett volna a rajongók számára, hiszen a film nem sokkal a legendás szerző halála után érkezett a mozikba. Azonban az aktuális cameo különösen jól illett a helyzethez – mintha szándékosan erre az esetre készült volna. A film társ-forgatókönyvírója, Rodney Rothman a Cinemablendnek elmesélte, hogy több különböző változatban vették fel a jelenetet:

„Érdekes volt számunkra, hogyan fejlődött a jelenet. Egy évvel ezelőtt vettük fel, nem sokkal azután, hogy Stan felesége, Joan meghalt. Készültek viccesebb és komolyabb változatok is. Végül azt választottuk, amelyik a legkifejezőbb volt számára.”

Stan Lee tökéletes időzítéssel jelenik meg a Pókverzumban. Miles Morales univerzumának Peter Parkere meghal, majd Miles elhatározza, hogy magára ölti a köpenyét. Vesz egy halloweeni Pókember-jelmezt, és Stan Lee az, aki eladja neki. Stan azt mondja, hiányozni fog neki Pókember, mert barátok voltak. Tehát Stan egyszerre búcsúzik el a legendás teremtményétől, és egyszerre köszönhetnek el tőle a rajongói.

A jelenet tehát humorosabb is lehetett volna, de emellett volt egy változtatás a szövegkönyvben is: eredetileg Stan azt mondta volna Miles Moralesnek, hogy egy jelmez sosem illik rád igazán, ám az utolsó pillanatban egy másik változatot rögzítettek, amely szerint a jelmez „végül is… mindig illik rád”.

Szép jelenet, hogy Stan Lee segítségével adja át a stafétát Peter Parker Miles Moralesnek. Nem tagadja, hogy nem lesz könnyű a feladata, de biztatja, hogy menni fog neki. Stan Lee hiányát bizonyára senki nem pótolhatja, az itteni búcsúja mégis vigasztaló a rajongók számára.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com