Hírek

Stan Leet gyászolja egész Hollywood

A Marvel legszeretettebb szuperhőseinek atyja, Stan Lee hétfő este elhunyt. A hír nemcsak a Marvel Univerzum alkotóit, hanem az egész filmes világot megrázta. Az alábbiakban összegyűjtöttük a legszívhezszólóbb megemlékezéseket.

A Marvel Moziverzum kezdetét jelölő Vasember sztárja, Robert Downey Jr. egy közös képpel búcsúzott Stan Leetől, a következő felirattal: „Mindent neked köszönhetek…nyugodj békében Stan.”

A Stan Lee kedvenc karakterét, Thort játszó Chris Hemsworth magáról a mesterről posztolt fotót. Mint írja: „Nyugodj békében, barátom. Köszönet a hihetetlen kalandokért, amiket a történeteiddel átélhettünk. Szeretetemet küldöm minden barátodnak és családtagodnak.”

Hugh Jackman, akinek neve az X-Men Farkasával forrt össze szintén egy közös képpel adózott Lee emlékének, melyhez a következőket fűzte: „Egy kreatív géniuszt vesztettünk el. Stan Lee a szuperhős univerzum úttörő ereje volt. Büszke vagyok, hogy egy kis része lehettem az örökségének… és segíthettem életre kelteni hőseinek egyikét.”

A Marvel Moziverzum legújabb tagja, Tom Hardy a „legnagyobb tisztelettel” szavakkal búcsúzott.

View this post on Instagram

With the greatest of respect ❤️

A post shared by Tom Hardy (@tomhardy) on

Amerika kapitány, azaz Chris Evans pedig ezt írta:

„Nem lesz még egy olyan ember, mint Stan Lee. Évtizedeken át nyújtott fiataloknak és időseknek egyaránt számtalan kalandot, kikapcsolódást, vigaszt, önbizalmat, inspirációt, erőt, barátságot és örömöt. Szeretetet és kedvességet árasztott, és hatalmas nyomot hagyott sok-sok ember életén. Excelsior!”

A Marvel Moziverzum szereplőin kívül a konkurens DC képregények világához tartozó alkotók is megemlékeztek a szuperhősök atyjáról. Így például Jason Momoa is, aki hamarosan Aquamanként debütál annak első önálló filmjében.

De a Joker hangját kölcsönző Mark Hamill, azaz Luke Skywalker is lerótta tiszteletét. „Nem túlzás állítani, hogy forradalmasította a popkultúrát. Megismerni őt sokkal többet adott, mint amit remélni mertem. Nagyon szerettem ezt az embert, és mindig hiányozni fog. Azt mondják, nem éri meg találkozni gyerekkorod példaképével. Tévednek.”

De nemcsak a képregényhősök gyászolják Stan Leet, hanem olyan hírességek is, mint Jimmy Kimmel, Kaley Cuoco vagy A Szikla. A talk show műsorvezető egy általa rajzolt gyerekkori képpel, az Agymenők Pennyje Lee sorozatbéli cameójára emlékezve, Dwayne Johnson pedig egy közös képpel adózott Pókember atyjának, valamint hozzáfűzte:

„Micsoda élet. Micsoda ember. Mikor először tettem be a lában Hollywoodba, ő tárt karokkal és olyan életbölcsességgel fogadott, amit a mai napig a szívemben őrzök. Egy valódi ikon, aki generációk életére volt hatással. Nyugodj szeretetben, barátom.”

Rakita Vivien

Rakita Vivien az ELTE Bölcsészkarán végzett film szakon. Kedvence a midcult, illetve a történelmi és gengszterfilmek, valamint sorozatok széles skálája. 2017 óta tagja a Filmtekercs csapatának.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés