Hírek

A Star Trek: Discovery zöld utat kapott a 2. évadra

Folytatódik az út, ugyanis a CBS All Access bejelentette, hogy megújítják Star Trek-sorozatukat egy következő szezonra. A csatornán belül döntött rekordokat számba véve ez nem is meglepetés.


Hirdetés

Már az eddig megjelent hat epizód elég volt ahhoz, hogy a CBS elégedett legyen. A csatorna szolgáltatásait rengeteg új néző vette igénybe a sorozat miatt, ezzel cégen belüli rekordokat is döntöttek. Marc DeBevoise, a CBS Interactive elnöke nagyon elégedett a kreatív csapat munkájával, és a nézőszámmal, amit a Discovery hozott. Állítása szerint remekül nyúlnak a készítők a Star Trek-örökséghez, és büszkék a kritikai sikerekre.

A Star Trek: Discovery ezen nyilatkozatok ellenére egy sokkal megosztóbb sorozat,

mely merőben eltér a franchise eddigi felvonásaitól. Sokkal akciódúsabb, több drámai elemmel operál – a modern nézőnek kedvező tempóval bír. Ám a keményvonalas Star Trek-rajongók szkeptikusabbak ebben a témában, hiszen Gene Roddenberry világa nem igazán a csihi-puhi akcióké.

Azt, hogy ki tér vissza a második évadra, még nem tudni, ám bizonyosan a főszereplőt, Michael Burnham-et alakító Sonequa Martin-Greenre és Saru-t játszó Doug Jonesra számíthatunk.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.