Hírek

Star Trek előzményfilm érkezhet az X-Men producerétől

Simon Kinberget szemelte ki a Paramount az új Star Trek-film producerének, amely a hírek szerint évtizedekkel J.J. Abrams 2009-es filmjének idősíkja előtt játszódna.

A The Hollywood Reporter adta hírül, hogy a stúdió tárgyalásokat folytat Kinberggel, hogy nekivágjon és újraindítsa a Star Trek filmes univerzumot. A hírek szerint a Paramount új korszakot szeretne nyitni a filmes franchise számára, miután majdnem egy évtizedig távol volt a mozivászontól.

A 2016-ban bemutatott Star Trek: Mindenen túl óta tehát nem készült Star Trek-film. Az elmúlt években a Trek elsősorban a kis képernyőn élt nagy sikerrel olyan sorozatoknak köszönhetően, mint a Star Trek: Discovery, a Picard és a Strange New Worlds. Most azonban a stúdió ismét nagyvászonra szeretné küldeni a flottát. A projekt állítólag évtizedekkel a J.J. Abrams által rendezett 2009-es film eseményei előtt játszódna, és a Csillagflotta megalakulásáról és az emberiség idegen élettel való első kapcsolatfelvételéről szól. A projekt már egy ideje fejlesztés alatt áll. A forgatókönyvet Seth Grahame-Smith (Abraham Lincoln, a vámpírvadász) írta, a rendezői feladatokat pedig Toby Haynes (Andor, Black Mirror: USS Callister) látja el. Abrams producerként továbbra is részt vesz az új projektben. A filmnek még nincs megjelenési dátuma, de a stúdió 2025-ös bemutatót tervez.

Kinberg forgatókönyvíróként kezdte pályafutását: 2005-ben az XXX: State of the Union, a Mr. és Mrs. Smith írója volt, utána pedig csatlakozott az X-Men franchise-hoz, mint a 2006-os X-Men: Az ellenállás vége társ-forgatókönyvírója. Innentől kezdve producere volt minden X-Men-filmnek, és a franchise utolsó darabjával, a 2019-es Sötét Főnix-szel rendezőként is debütált. Emellett producere volt a Mentőexpedíciónak és a Fansztasztikus négyesnek, valamint az első két Deadpool-nak is. Legutóbb a 2024-es Légi csibészek (Lift) című Netflix-film producere volt Kevin Harttal.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com