Hírek

Spock és Pike kapitány előzményeit mutatja be a készülő Star Trek-sorozat

A Star Trek: Discovery és a Picard után újabb széria indulhat el, mely talán közelebb kerülhet Gene Roddenberry eredeti víziójához.

A Star Trek brand már nincs közeli viszonyban egykori önmagával. Gene Roddenberry egykori lassabb, intelligensebb űrkalandjainak elemeit már alig lelhetjük fel a jelenkori folytatásokban. A dialógus- és karakterközpontú, kevés akcióval tarkított történeteket a 2010-es évekre felváltotta nagyszabású látvány, a folyamatosan pörgő cselekmény, és ezzel együtt a Spock által folyamatosan szajkózott logika hiánya.

A Star Trek: Strange New Worlds című új sorozat azonban fordulatot hozhat a rossz tendenciába.

A Discovery 2. évadjában megjelenő Pike kapitány (Anson Mount) és Spock (Ethan Peck) spin-offot kap, mely a legelső Star Trek sorozat előtt játszódik majd, és a U.S.S. Enterprise kalandjait mutatja be James T. Kirk kapitány érkezése előtt. A csapatot kiegészíti még az Egyes Számú elsőtisztet alakító Rebecca Romijn is.

Ethan Peck, mint Spock

Már maga a cím, Strange New Worlds is azt sejteti, hogy itt nem egy összefüggő, hanem inkább epizodikus, felfedezésre épülő sorozatot kapunk. Épp ez az, ami a Star Trekből az utóbbi években kiveszett. Ám az is lehet, hogy extrém fan service esete forog fenn, és szimplán azért készül el a spin-off, hogy megfejjék a rajongókat az ismerős karakterek felhasználásával.

Az első epizódot az Egy csodálatos elme Oscar-díjas forgatókönyvírója, Akiva Goldsman szerezte, aki produceri szerepet is betölt majd a CBS All Access sorozatában.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com