Hírek

Kiválónak mondják a Zsivány Egyes előzménysorozatát

star wars andor

Megérkeztek az Andor című sorozat első rövid értékelései: a Star Wars kisképernyős kiadásai közül ez lehet a legjobb történet eddig.

A mandalóri sikeres volt, a Boba Fett könyve viszont már a keményvonalas Csillagok háborúja-rajongóknak is okozott pár homlokráncolást. A Disney által felvásárolt franchise egy jó ideig még biztos nem tér vissza a mozivásznakra, ezért a streaming-óriáshoz kell fohászkodni, ha el akarunk merülni a réges-régi messzi-messzi galaxisban. A merchandising termékek előállítására és easter eggek, utalások felmutatására kiválóan alkalmas előző sorozatok után azonban itt az Andor, ami amennyire szükségtelennek tűnt, annál több ígéretet hordoz magában.

Ki ugyanis Andor? A Zsivány Egyes második számú főszereplője, akit Diego Luna alakított. A lázadók seregében szolgáló kapitány kétes moráljával mutatott egy újfajta, szürkezónában mozgó figurát. Most az ő eredettörténetét mutatja be Tony Gilroy író-rendező, aki két évadban meséli el, miként épült ki az ellenállás.

A Twitteren már megjelentek az első vélemények, hiszen páran már láthatták a sorozat kezdő négy epizódját.

„Az Andor egy sötét és komor kémthriller, amely a rajongóknak egy új perspektívát nyújt a Star Wars univerzumban. Az első négy epizódot gazdag és összetett karakterek népesítik be, mint Andor és Bux, és olyan áthallásos témákat tartalmaz, amelyek reflektálnak a mai világra, amelyben élünk. Annyira jó.”

„A Star Wars: Andor nagyon, nagyon, nagyon jó. A produkció minősége és a színészi játék csúcson. Mintha egy presztízsdrámát néznénk a messzi-messzi galaxisban. Határozottan az eddigi legfelnőttesebb Star Wars történet, finomabb világépítéssel és lassabb történetvezetéssel. Nagyon. Kemény.”

„Láttam az első 4 epizódot az Andorból és imádtam őket. Annyira unom már, hogy ugyanazokat a Star Wars karaktereket és helyszíneket nézem, és az Andor nem ilyen. Nincsenek Jedik. Nincsenek fénykardok. Nincs Tatooine. Tony Gilroy alkotása talán a kedvenc Star Wars-sorozatom lesz.”

„Az Andorban sok mindent lehet szeretni. Azzal, hogy a kisemberekre koncentrál, ironikusan nagyobbnak érződik a Star Wars-univerzum, mint valaha. Az első három epizódot érdemes egy óriási debütáló rész három felvonásának tekinteni. A móka rögtön utána kezdődik.”

„A Star Wars: Andor hihetetlen. Dinamikus karakterekkel és összetett történettel bővíti az univerzumot, miközben tiszteletben tart mindent, ami megelőzete. Vizuálisan lenyűgöző, nem hasonlít a streamingben sugárzott Star Warsokhoz. Ráadásul Tony Gilroy-nak van mondanivalója is ezzel a sorozattal.”

A 24 epizódosra tervezett sorozat első évadjának három epizódja szeptember 21-én debütál a Disney+-on.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com