Hírek

Ki ad mattot a jedik és a sith-ek sakkjátszmájában?

Oscar Isaac egy interjúban kotyogott ki néhány spoilermentes részletet a Star Wars saga záródarabjáról.

A színész, aki a Star Wars: Az ébredő Erő óta játssza Poe Dameron renegát pilótájának karakterét, egy olyan sakkjátszmához hasonlította a Skywalker korát, amit nagyon régóta játszanak. A sztár a Total Filmnek adott interjújában így vélekedett: „Az a csodálatos ebben a történetben és a forgatókönyvben, hogy az ember megtudja belőle, hogy a sith-ek és a jedik egyaránt nagyon hosszú játékot játszanak.”

Isaac azt nyilatkozta, hogy a filmből jobban megismerhetjük a Star Wars univerzumát meghatározó ősi ellentétet, a jedik és a sith-ek régóta tartó sakkjátszmáját.

„Ez kezdettől fogva egy sakkjátszma volt. Már minden figurával léptek. Most pedig láthatjuk, hogy ki ad mattot.”

A keményvonalas rajongókat mostanság leginkább Palpatine figurájának jelzett visszatérése tartja lázban. A jedik terveit, stratégiáját érintően lényegesen több a kérdőjel. Csak remélni tudjuk, hogy J.J. Abrams és írótársa, Chris Terrio (Az Argo-akció, Batman Superman ellen – Az igazság hajnala) valami furmányossal álltak elő ebben a tekintetben.

Oscar Isaac

Ami Isaac karakterét, Poe-t illeti, a színész korábbi nyilatkozatai szerint a trilógia záró darabjában a nézők jobban megismerhetik az Ellenállás pilótájának (eddig homályos) múltját.

A filmszínész most újra beszélt arról is, hogy a filmbéli Leia Organával való kapcsolatának hátterét, történetét is jobban felfejti majd a IX. epizód, különösen a Carrie Fisherrel közös jelenetekben.

A Star Wars: Skywalker kora december 19-én érkezik meg a magyar mozikba.

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Cinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya