Hírek

Ki ad mattot a jedik és a sith-ek sakkjátszmájában?

Oscar Isaac egy interjúban kotyogott ki néhány spoilermentes részletet a Star Wars saga záródarabjáról.

A színész, aki a Star Wars: Az ébredő Erő óta játssza Poe Dameron renegát pilótájának karakterét, egy olyan sakkjátszmához hasonlította a Skywalker korát, amit nagyon régóta játszanak. A sztár a Total Filmnek adott interjújában így vélekedett: „Az a csodálatos ebben a történetben és a forgatókönyvben, hogy az ember megtudja belőle, hogy a sith-ek és a jedik egyaránt nagyon hosszú játékot játszanak.”

Isaac azt nyilatkozta, hogy a filmből jobban megismerhetjük a Star Wars univerzumát meghatározó ősi ellentétet, a jedik és a sith-ek régóta tartó sakkjátszmáját.

„Ez kezdettől fogva egy sakkjátszma volt. Már minden figurával léptek. Most pedig láthatjuk, hogy ki ad mattot.”

A keményvonalas rajongókat mostanság leginkább Palpatine figurájának jelzett visszatérése tartja lázban. A jedik terveit, stratégiáját érintően lényegesen több a kérdőjel. Csak remélni tudjuk, hogy J.J. Abrams és írótársa, Chris Terrio (Az Argo-akció, Batman Superman ellen – Az igazság hajnala) valami furmányossal álltak elő ebben a tekintetben.

Oscar Isaac

Ami Isaac karakterét, Poe-t illeti, a színész korábbi nyilatkozatai szerint a trilógia záró darabjában a nézők jobban megismerhetik az Ellenállás pilótájának (eddig homályos) múltját.

A filmszínész most újra beszélt arról is, hogy a filmbéli Leia Organával való kapcsolatának hátterét, történetét is jobban felfejti majd a IX. epizód, különösen a Carrie Fisherrel közös jelenetekben.

A Star Wars: Skywalker kora december 19-én érkezik meg a magyar mozikba.

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Kinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com