Hírek

Végre kiderült, kik lesznek a Skywalker korának új karakterei

A Vanity Fair exkluzív képeket közölt a Star Wars: Skywalker korához, melyekből fény derül az eddig titokzatos új karakterek kilétére is.

Majd’ egy hónapja jött ki a decemberben mozikba kerülő 9. Star Wars epizód előzetese. Ebből kiderült, hogy Lando Carlissian (Billy Dee Williams), Palpatine nagyúr (Ian McDiarmid), de még Leia Organa (Carrie Fisher) is visszatérnek a harmadik trilógia utolsó darabjában. Emellett persze a film továbbra is a fiatal generációra igyekszik fókuszálni, így Rey (Daisy Ridley), Kylo Ren (Adam Driver), Poe (Oscar Isaac) és Finn (John Boyega) is mind láthatóak voltak, ha csak egy villanás erejéig is a trailerben.

Fotó: Annie Leibovitz

Most a Vanity Fair és a világhírű fotós, Annie Leibovitz mutatott be vadonatúj képeket a Skywalker korából. Az anyagból kiderül néhány fontos információ a már ismert szereplőkről – például, hogy a Kylo Ren és Rey közti Erő-kötelék még annál is mélyebben gyökerezik, mint korábban hittük –, illetve

az új karakterek személyazonosságáról is lehull a lepel.

A korábban bejelentett színészek közül az egyik Keri Russell egy maszkos törvényen kívülit, Zorri Blisst játssza. Kijimi bolygóján él, a karakter képe pedig a havas világ tolvajnegyedében készült.

Fotó: Annie Leibovitz

A Kijimi mellett még egy új bolygót, a  Pasaanát is megismerjük a Star Wars IX-ben, amely őslakosai az Aki-Akik lesznek.

Fotó: Annie Leibovitz

Richard E. Grant is megjelenik a filmben. Ő Pryde tábornokot alakítja, s a fotón Domhall Gleeson Hux tábornokával látható. Néhány rajongói elmélet szerint (a vezetéknév különbsége ellenére) Pryde lesz Hux tábornok apja.

Fotó: Annie Leibovitz

A Lady Macbeth-ből is ismert Naomi Ackie pedig úgy tűnik, Finn új harcostársa lesz, akinek igencsak jól megy a lovaglás és az íjászat. Emellett sokan arra tippelnek, Ackie karaktere egyben Lando Carlissian lánya is, ami egész logikus következtetésnek hangzik.

Fotó: Annie Leibovitz

Ezen kívül kaptunk még egy igen sokat sejtető képet Luke Skywalkerről is, aki egy világégés közepén áll a leharcolt R2D2 oldalán. Vajon ez azt jelenti, hogy a jedi lovag mégsem vált eggyé az Erővel  Az utolsó Jedik végén? Vagy csupán annyit, hogy még nem akarták szellemként ábrázolni?

Fotó: Annie Leibovitz

Star Wars: Skywalker korát Az ébredő Erő után ismét J. J. Abrams rendezi, s egyben ő írta a film forgatókönyvét is Chris Terrióval együtt. A zenét ismét John Williams komponálja, így abban már biztosak lehetünk, hogy a produkciónak legalább egy aspektusában biztosan nem fogunk csalódni. A 9. epizód december 19-én kerül a magyar mozikba.

Avatar

Rakita Vivien

Rakita Vivien az ELTE Bölcsészkarán végzett film szakon. Kedvence a midcult, illetve a történelmi és gengszterfilmek, valamint sorozatok széles skálája. 2017 óta tagja a Filmtekercs csapatának.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya