Hírek

Star Wars: sorozat érkezik a Köztársaság korszakából; egy másik pedig a ’80-as évek tinifilmjeit idézi majd

A The Acolyte arra ad választ, hogyan jutottak be a sithek a galaxis vezetésébe; Jon Watts új sorozata pedig négy 11-12 éves gyerekről szól majd.

Két Star Wars sorozat kapcsán is érdekes hírek láttak napvilágot. Először is kiderült, hogy miről szól majd a korábban bejelentett The Acolyte (kb. „A tanítvány”) című sorozat: Leslye Headland showrunner sorozata a Köztársaság periódusában, száz évvel a Baljós árnyak előtt játszódik majd, és azt beszéli el, hogy a Jedi Tanács döntései és a sithek ármányai hogyan vezettek a Köztársaság válságához (foglalja össze a Collider).

Headland elmondta: „A politikai, a személyes, a spirituális vetületre is figyelünk majd, mindezt egy olyan korban, amiről most nem sokat tudunk. Amikor megnézem a Baljós árnyakat, mindig az a kérdés jár az eszemben: hogyan jutottak idáig a dolgok? Hogyan került be egy sith a Szenátusba úgy, hogy egyetlen Jedinek sem tűnt fel? Mi ment tönkre?

A sorozat egy elkényelmesedett, magaspolitikához szokott, a kezeit be nem piszkító Jedi Tanácsot fog bemutatni: olyan jediket, akik fehér-arany egyenruhájukban feszítve már elszoktak attól, hogy harcolniuk kelljen.

Eközben egy második sorozat alapirányára is fény derült. Ahogy a Variety írja: Jon Watts, a legújabb Pókember filmek rendezője saját Star Wars sorozatot kapott a Disney+-on, és ez a sorozat a nyolcvanas évek felnövés-történeteinek, tinifilmjeinek hangulatát fogja felidézni: „az Amblin stúdió klasszikusait, galaktikus környezetben”.

Az egyelőre névtelen sorozat A Jedi visszatér után, tehát a Birodalom bukását követő rekonstrukció idején játszódik majd. És bár semmi megerősített információt nem tudni, az kiderül, hogy négy 11-12 év közötti gyerekszínészt keresnek a vezető szerepekbe.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!