Hírek

A jedik régen is bajban voltak – Az akolitus előzetes

Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban: az új Star Wars-sorozat, Az akolitus még messzebbre kalandozik az időben, ugyanis 100 évvel az előzménytrilógia előtt játszódik, amikor is valaki jediket gyilkolt.

Itthon Az akolitus címmel fut majd az angolul sem kevésbé talányos Star Wars: The Acolyte. A kifejezést valószínűleg korábban nem sokan hallották, akik nem teológusok vagy legalább gyakorló hívők, ugyanis egy keresztény egyházi méltóságot takar: az akolitus gyertyavivő, a diakónus segítője.

A sorozat a Köztársaság korában játszódik, 100 évvel az előzménytrilógia előtt. Az alkotók thrillert ígérnek, amely rejtélyeket, titkokat és a sötét erő felbukkanását vizsgálja. Az első előzetes kis tanítványokat, verekedést és nagy fénykardpárbajt ígér, ám túlzás lenne azt mondani, hogy lenyűgözően újszerűnek vagy izgalmasnak tűnne.

Az akolitus alkotója Leslye Headland, aki a Végtelen matrjoska című sorozattal vívott ki elismerést, a főszerepekben pedig Amandla Stenberg, Lee Jung-Jae és Carrie Ann Moss látható.

A Star Wars fejesei mind térben, mind időben az univerzum bővítésén dolgoznak.

Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke a Collidernek azt mondta Az akolitusról, „valójában azért voltunk kíváncsiak rá, mert ha ez a sorozat működik, akkor tényleg lehetőséget kapunk arra, hogy terjeszkedjünk. És ez az, ami olyan nagyszerű a televízióban: nagyobb játékteret ad a kísérletezéshez.”

Stenberg neve már 2021 decemberében felmerült főszereplőként, de a Lucasfilm csak tavaly erősítette meg az információt, miközben a színésznő a Bodies Bodies Bodies című horrorfilmjét népszerűsítette. Nem sokkal később kiderült, hogy tárgyalnak Jodie Turner-Smith-tel, a Nyerd meg az életed! Emmy-díjas színésze, Lee Jung-Jae, Manny Jacinto, és a Végtelen matrjoskából ismert Charlie Barnett pedig csatlakozott a sorozathoz. A forgatás tavaly novemberben kezdődött, ekkor érkezett a fedélzetre Carrie-Anne Moss, Rebecca Henderson, Dean-Charles Chapman és Dafne Keen.

Az akolitus június 6-án debütál a Disney+-on.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com