Hírek

A Star Wars uralja a karácsonyi hétvégét is

Hiába az új premierek, a Star Wars: Az utolsó Jediket semmi nem tudta kirobbantani első helyéről, bár ez a jövő héten akár megtörténhet.

68,9%-os visszaeséssel lett első helyezett a hétvégi box office kimutatásokon a Star Wars: Az utolsó Jedik. A kritikusok által rajongott, de a rajongók által kritizált film több mint kétharmados visszaesése azt jelezheti, hogy nem pozitív a filmről szóló közbeszéd. Persze nincs miért szégyenkeznie a Disney-nek, ugyanis a Rian Johnson által írt és rendezett folytatás már túl van a 745 millió dolláros nemzetközi összbevételen, és már most az év legsikeresebb filmjei közé került.

Az ébredő Erő 2 milliárdot meghaladó bevételét azonban meg sem fogja közelíteni Az utolsó Jedik, feltehetően a Zsivány Egyes 1 milliárdja körül végez majd. Gareth Edwards spin-offja második hétvégéjén 58,5%-kal esett vissza, így előfordulhat az is, hogy a Star Wars-brand már közel sem mozgat meg annyi embert, mint 2015-ben a franchise újraindulásánál. Ha ehhez még hozzávesszük a vegyes véleményeket, akkor még inkább romlik az összkép.

Jumanji: Vár a dzsungel

A Disney és a Lucasfilm monstruma mellett azért más filmek is képesek voltak érvényesülni. A Kevin Harttal és Dwayne Johnsonnal fémjelzett Jumanji: Vár az dzsungel tisztességes 34 milliót hozott első hétvégéjén, míg a Tökéletes hang 3. 20 milliót kapart össze, ami szép teljesítmény.

A bukástól még a Jézuska se tudott megmenteni pár filmet.

Leginkább Hugh Jackman szomorkodhat, akinek 84 milliós büdzsével rendelkező A legnagyobb showman című musicalje csupán 8,6 milliót szedett össze, ezzel megbukott anyagilag. A Matt Damon főszereplésével készült Alexander Payne-szatíra, a Kicsinyítés is bukta. A 4,6 millió vajmi kevés egy 68 millióból készült filmnél. Owen Wilson és Ed Helms vígjátéka, az Apavadászat pedig csak 3,2 milliót hozott.

A víz érintése

Hétről hétre többen nézik viszont A víz érintése című Guillermo Del Toro alkotást és A legsötétebb órát, melyben Gary Oldman alakítja Winston Churchillt. A többszörösen díjra jelölt filmek ebben az időszakban egyre több moziba jutnak el, és a hype-olt filmek végre megtalálhatják a szélesebb közönségüket.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com