Hírek

Star Wars után Shakespeare jött Daisy Ridley-nek

A legújabb Star Wars trilógia hozta meg az ismertséget Daisy Ridley-nek, a színésznő pedig rendre kapja is a különböző szerepeket. Ezúttal Shakespeare Hamletjének egy érdekes feldolgozásában játssza el Ophelia szerepét: itt is az előzetes!

Az Ophelia a Hamlet egy különleges adaptációja lesz: a film Ophelia szemszögéből mutatja be a történéseket, őt állítva a középpontba. A történet bár a 14. században játszódik, a nyelvezete modern lesz. Ophelia és Hamlet szerelmének kibontakozásától indul a film, olyannyira, hogy még a karakterek fiatal énjét is láthatjuk majd más színészek megformálásában.

A filmet Claire McCarthy rendezte, a forgatókönyvet pedig Lisa Klein eredetijéből Semi Chellas írta.

Daisy Ridley a címszereplő Opheliát alakítja, George MacKay lesz Hamlet, Naomi Watts Gertrude, Clive Owen Claudius és Tom Felton Laertes. A filmnek most kijött egy újabb előzetese is.

Ridley az elmúlt években szinte teljesen a Star Warsé volt, legutóbb Az utolsó Jedikben láthattuk Rey szerepében. De szerepelt például Kenneth Branagh új Gyilkosság az Orient expresszen feldolgozásában is. Legközelebb a Skywalker korában (előzetes) kerül a mozivászonra idén decemberben, de már készül a Chaos Walking és egy holokauszt dráma is az ő főszereplésével.

Bár az Ophelia még a tavalyi Sundance-en debütált, és néhány országban már bemutatták, az amerikai premier csak idén június végére várható. Hazai forgalmazásról egyelőre nem tudni.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com