Hírek

Cate Blanchett drámasorozata, a Stateless szerdán megérkezett a Netflixre

Cate Blanchett 7 évig készülő, megtörtént eseményeken alapuló Stateless című drámasorozata az ausztrál menekültkérdést veszi górcső alá. A színésznő neve, a Carol után újra, producerként is feltűnik a stáblistán.

A Tony Ayres, Cate Blanchett és Elise McCredie nevével fémjelzett, valós eseményeken alapuló Stateless (Bevándorlók Ausztráliában) című hatrészes széria középpontjában négy idegen története áll, akik egy sivatag közepén létrehozott menekülttáborban találkoznak.

Golden Globe 2014 – Cate BlanchetteA sorozat szereplői a józanság határára sodródott, bajba jutott alakok, akik között az események előrehaladtával mély érzelmi kötődés alakul ki.

Egy kertvárosi szekta elől menekülő légiutas kísérő, aki miután szüleivel a kapcsolat végletesen toxikussá válik, belemerül egy zavaros rendszer bugyraiba. Egy botrányba keveredő bürokrata. Egy zsákutcát jelentő munkahelyéről menekülő fiatal apa. Egy afgán megtorlás elől lelépő menekült. Mindannyian menekülnek a múltjuk elől.

Yvonne Strahovski, akit elsősorban A szolgálólány meséjében (a legújabb évad előzetese nemrég érkezett meg) vállalt szerepe alapján ismerhet a szélesebb közönség, a Collidernek mesélt arról, hogyan kapta meg Sophie szerepét:

„Cate írt egy e-mailt, aztán felhívott telefonon és hosszabban beszélt a projektről. Egyből magával ragadott, a forgatókönyv nagyon tetszett. Egyszerre megindító és nagyon fontos téma.Egy színészként átélt utazás lefelé. Imádtam az élményt és a karaktert.”

Az interjú során a színésznő beszélt A szolgálólány meséjével kapcsolatos tapasztalatairól is:

Nagyon komoly hatása volt az élménynek rám nézve: Részt venni valamiben, ami egy fontos vitaindító, rengeteg szempontból. Nagyon sok emberre hat a sorozat, hiszen aktuális problémákra reflektál.”

A fiatal színésznő most pedig a Netflix heti premierlistájának legerősebb címével építheti tovább a karrierjét, aminek a legfontosabb szerepét kapta meg.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com