Hírek

A Sicario 2. rendezője nem tér vissza egy újabb körre

Stefano Sollima a hétvégén megnézi saját filmjét, a Sicario 2. – A zsoldost, és emellett még nyilatkozott is a filmmel (és a lehetséges folytatással) kapcsolatban.

A héten mutatták be a Sicario 2. – A zsoldos című filmet, amely azon folytatások közé tartozik, melyre az emberek a legkevésbé számítottak. Ez nem azt jelenti, hogy ne örülnének neki, csak a középköltségvetésű rétegfilmekben nem szoktak a stúdiók olyan potenciált látni, mint amit ebbe láttak. A mexikói kartellek és az amerikai titkosszolgálat törvénytelen és elkeseredett harcát bemutató – most már – sorozat újabb része egy harmadik epizód próbája lesz.

Stefano Sollima olasz rendező nem mást, mint Denis Villeneuve-t (Érkezés, Szárnyas fejvadász 2049) váltotta a direktori székben, ami nem kis feladat. Szerencsére már gyártott egy Suburra című gengszterfilmet, meg a rohamrendőrös A.C.A.B. – Minden zsaru rohadék című alkotást – ezzel bizonyítva, hogy a bűnüldözés és az alvilág viszonyával tisztában van. Szándéka szerint olyan filmet akart csinálni a Sicario folytatásával, mely megidézi a ’70-es évek alkotásait, melyben az erőszakot kendőzetlenül, de nem öncélúan ábrázolták.

Stefano Sollima

Emellett A zsoldos olyan témákkal is foglalkozik, melyek az aktuális közgondolkodás legfontosabb kérdései Amerikában: bűnözés, illegális határátkelés. „Ezek olyan problémák, melyek nem mennek sehova” – nyilatkozta Sollima. –

„A filmünket szórakoztatónak szánjuk, de okos kérdéseket is fel akarunk vetni vele.”

Az előzetesekben már Sicario-saga legújabb darabjaként meghirdetett folytatás többet is sejtet egyedüli visszatérésnél – Sollima azonban nem tart a csapattal. „Szerintem minden filmet másnak kéne rendeznie ebben a történetben, hogy új nézőpontokkal találkozhassunk. Ha egy rendező többet is csinálni, az már tényleg hasonlítana egy franchise-hoz.”

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com