Fókuszban Hírek

Stephen King hét: A rettegés ideje

Stephen King tematikus hetet tervezünk a Filmtekercs oldalán, hiszen a szerző legújabb filmadaptációja, A setét torony 2017. augusztus 3-án kerül moziba az InterCom jóvoltából. Így hát rengeteg cikket olvashattok a horror mesterének könyveiről és azok filmes adaptációiról, sőt, játékunkban nyerni is lehet. 

Kisorsolunk ugyanis egy páros jegyet a film premierjére, illetve egy könyvet. A tartalomról pedig: természetesen könyves és filmes legek lista, ezenkívül várható cikk adaptációelméletről, King-élménybeszámoló, és további King-adaptációk elemzése.

Stephen King neve alatt eddig közel 80 könyv jelent meg, és a horror királya még aktív!

Neil Gaiman így ír róla a Kilátás az erkélyről című könyvében:

„King óriási életműve láttán nehéz bármire is azt mondani, hogy anomália. A lektűr határán mozog (néha átkirándul a nem-fikciós műfajokba is). Népszerű író, mindig is az volt, talán még ma is az, olyan, akinek a könyve már előre élvezettel és fordulatokkal kecsegteti a jövendő olvasóját, mint amilyen John D. MacDonald (aki előtt éppen a 11/ 22/ 63-ban tiszteleg King). Csakhogy nem egyszerűen népszerű író ő, mert bármit írjon is, mindenekelőtt horroríró marad.”

A setét torony

Ez a cikk a Stephen King hét alkalmából készült, ha érdekel a téma, ide kattintva tudsz még többet olvasni Stephen King regényeiről és azok filmadaptációiról.

Filmtekercs.hu

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..