Hírek

Stephen King legújabb regénye különleges képességű gyerekekről fog szólni

Stephen King 61. regénye, a The Institute az ő változatát meséli el egy jól ismert történetnek.

A The Institute című regény középpontjában természetfeletti képességekkel rendelkező gyerekek állnak, akik egy családjuktól távoli, szigorúan őrzött intézetbe kerülnek.

Most az olvasók — többek között az X-men, a Harry Potter-sorozat és a A varázslók után megismerhetik Stephen King variációját a témára, aminek természetesen vannak előzményei a szerzői életműben is, elég csak a Carrie-re vagy a Ragyogásra gondolni.

King változatának már az indítása is sötétebb tónusú, amin bizonyára kevesen lepődnek meg. 

A 71 éves King 2017 márciusában látott hozzá a regény munkálatainak, aminek cselekménye a 12 éves telekinézist használó Luke, a gondolatolvasó Alisha, a 10 éves erőátvitelt használó Avery és társaik körül bonyolódnak.

„Arról szerettem volna írni, hogy milyen módon lehetnek a gyenge emberek is erősek” nyilatkozta egy interjúban King.

szeptember 5-én érkezik a mozikba az Az: 2. fejezete, amiről azt már tudjuk, hogy meglepően hosszú, 2 óra 45 perces filmélmény lesz. King kitért arra, hogy a The Institute és az AZ ugyan nagyon különböző történetek, de a magjukban számos közös pontot lehet találni. 

Bev Vincent, aki 2009-es The Stephen King Illustrated Companion: The Life and Works of the Master of Horror — Stephen King munkásságát bemutató kötet szerzője a regény megjelenése kapcsán azt nyilatkozta, hogy általánosságban nézve King munkái egyre optimistábbak az elmúlt időszakot tekintve.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya