Hírek

Stephen King legújabb regénye különleges képességű gyerekekről fog szólni

Stephen King 61. regénye, a The Institute az ő változatát meséli el egy jól ismert történetnek.

A The Institute című regény középpontjában természetfeletti képességekkel rendelkező gyerekek állnak, akik egy családjuktól távoli, szigorúan őrzött intézetbe kerülnek.

Most az olvasók — többek között az X-men, a Harry Potter-sorozat és a A varázslók után megismerhetik Stephen King variációját a témára, aminek természetesen vannak előzményei a szerzői életműben is, elég csak a Carrie-re vagy a Ragyogásra gondolni.

King változatának már az indítása is sötétebb tónusú, amin bizonyára kevesen lepődnek meg. 

A 71 éves King 2017 márciusában látott hozzá a regény munkálatainak, aminek cselekménye a 12 éves telekinézist használó Luke, a gondolatolvasó Alisha, a 10 éves erőátvitelt használó Avery és társaik körül bonyolódnak.

„Arról szerettem volna írni, hogy milyen módon lehetnek a gyenge emberek is erősek” nyilatkozta egy interjúban King.

szeptember 5-én érkezik a mozikba az Az: 2. fejezete, amiről azt már tudjuk, hogy meglepően hosszú, 2 óra 45 perces filmélmény lesz. King kitért arra, hogy a The Institute és az AZ ugyan nagyon különböző történetek, de a magjukban számos közös pontot lehet találni. 

Bev Vincent, aki 2009-es The Stephen King Illustrated Companion: The Life and Works of the Master of Horror — Stephen King munkásságát bemutató kötet szerzője a regény megjelenése kapcsán azt nyilatkozta, hogy általánosságban nézve King munkái egyre optimistábbak az elmúlt időszakot tekintve.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. mlinarikmariann@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya