Hírek

Stephen King novellát adaptál Ryan Murphy és a Netflix

A termékeny író-rendező Ryan Murphy, akitől nem áll távol a horror műfaja (lásd pl. American Horror Story), ezúttal egy Stephen King írást ültet a képernyőre. A Mr. Harrigan’s Phone a Blumhouse és a Netflix közös projektje lesz – írja a THR.

Stephen King legfrissebb, idén áprilisban megjelent novellás gyűjteménye, az If It Bleeds egyik darabjára vetett szemet a sokszoros Emmy-díjas Ryan Murphy. Az alkotótól olyan munkákat kaptunk korábban, mint A politikus, az American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace, a 9-1-1 vagy éppen az idei sorozat felhozatal egyik legjobban várt, ugyanakkor kissé vegyesen fogadott darabja, a Hollywood. Most pedig King legújabb alkotásához nyúl Murphy.

Stephen King hét: A 10+1 legjobb Stephen King regény!

A Mr. Harrigan’s Phone egy fiatal fiú és egy öreg milliárdos barátságával indul, akik a férfi első iPhone-ja kapcsán ismerkednek össze. Amikor pedig a férfi meghal és vele temetik a telefonját, a fiú rájön, hogy kommunikálni tud vele a sírból, ha üzenetet hagy a telefonon. King tehát ismét a halál, a túlvilág és a természetfelettivel foglalkozik, noha egyes vélemények szerint maga a novella nem az igazán ijesztő darabok közé tartozik.

Az alkotásból John Lee Hancock írja a forgatókönyvet, és a rendezői székben is ő foglal helyet, Murphy pedig a produceri teendőket látja majd el.

Castingról egyelőre nincsenek hírek, ahogy azt sem tudni, mikor is érkezik pontosan az alkotás a Netflixre. Idén egyébként jön még egy izgalmas projekt Murphy és Sarah Paulson közreműködésével: sorozatot kap a Száll a kakukk fészkére gonosz nővére, ez lesz a Ratched szeptembertől.

Avatar

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya