Hírek

Stephen King novellát adaptál Ryan Murphy és a Netflix

A termékeny író-rendező Ryan Murphy, akitől nem áll távol a horror műfaja (lásd pl. American Horror Story), ezúttal egy Stephen King írást ültet a képernyőre. A Mr. Harrigan’s Phone a Blumhouse és a Netflix közös projektje lesz – írja a THR.

Stephen King legfrissebb, idén áprilisban megjelent novellás gyűjteménye, az If It Bleeds egyik darabjára vetett szemet a sokszoros Emmy-díjas Ryan Murphy. Az alkotótól olyan munkákat kaptunk korábban, mint A politikus, az American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace, a 9-1-1 vagy éppen az idei sorozat felhozatal egyik legjobban várt, ugyanakkor kissé vegyesen fogadott darabja, a Hollywood. Most pedig King legújabb alkotásához nyúl Murphy.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Stephen King hét: A 10+1 legjobb Stephen King regény!

A Mr. Harrigan’s Phone egy fiatal fiú és egy öreg milliárdos barátságával indul, akik a férfi első iPhone-ja kapcsán ismerkednek össze. Amikor pedig a férfi meghal és vele temetik a telefonját, a fiú rájön, hogy kommunikálni tud vele a sírból, ha üzenetet hagy a telefonon. King tehát ismét a halál, a túlvilág és a természetfelettivel foglalkozik, noha egyes vélemények szerint maga a novella nem az igazán ijesztő darabok közé tartozik.

Az alkotásból John Lee Hancock írja a forgatókönyvet, és a rendezői székben is ő foglal helyet, Murphy pedig a produceri teendőket látja majd el.

Castingról egyelőre nincsenek hírek, ahogy azt sem tudni, mikor is érkezik pontosan az alkotás a Netflixre. Idén egyébként jön még egy izgalmas projekt Murphy és Sarah Paulson közreműködésével: sorozatot kap a Száll a kakukk fészkére gonosz nővére, ez lesz a Ratched szeptembertől.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés