Hírek

Stephen King sorozata, a Castle Rock véget ér

A Hulu megszünteti a Castle Rock antológiasorozatot, mindössze két évad után.

Körülbelül egy éve csalódott értékelések kísérték a Castle Rock sorozat második évadának nyitányát, és mivel a sorozat végül sosem érte el a kívánt nézettséget, a Hulu most megszünteti: harmadik évad már nem lesz – írja a Collider. (A hírt a Hulu részéről érdekes módon az elnökválasztás napjára időzítették, amikor máskülönben a fű se nő.)

A sorozat Stephen King világának történeteit dolgozta fel változó alkotói koncepciókkal. Az első évad számos King történetet tartalmazott, a szereplők között Andre Holland, Bill Skarsgard, Melanie Lynskey, Jane Levy és Sissy Spacek is feltűnt. A második leginkább a Misery történetére koncentrált Lizzy Caplan és Tim Robbins főszereplésével. Egyik évad sem érte el azt a színvonalat, ami a berobbanáshoz kellett volna: még az író rajongói sem tolongtak a képernyők előtt.

Félkész alapanyagból akar mítoszt főzni” – írta kritikánk az első évadról: a J.J. Abrams istállójából kikerülő kreatív gárda nem volt képes King szellemi örökségét szintetizálni.

A sorozat tulajdonjoga is valamelyest problémás volt: míg a Hulu, mint minden más streaming szolgáltató, törekszik a fő tartalmakat saját berkein belül tartani, a Castle Rock sorozatot a Warner Bros. TV és J.J. Abrams stúdiója, a Bad Robot gyártotta – eléggé drágán, jegyzi meg a Collider.

J.J. Abrams azonban nem adja fel: a Warner Bros. TV-vel együtt nemsokára már a rivális HBO Max csatorna számára kezdi gyártani a Ragyogás spinoffját, az Overlook Hotel köré építkező új sorozatot.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com