Hírek

Stephen Lang elsírta magát az Avatar 5. (!) forgatókönyvén

„Gyönyörű volt” – jellemezte a Quaritch ezredest alakító Stephen Lang az Avatar-filmek ötödik részének forgatókönyvet. Igen, már az ötödiknél tartunk…

Az Avatar 2009 legnagyobb filmes szenzációja volt, ami a mai napig tartja a legnagyobb nemzetközi összbevétel rekordját. Csupán egy rövid időre veszítette el a #1 titulust, amikor a Bosszúállók: Végjáték megelőzte – pár újabb vetítés azonban visszabillentette James Cameron sci-fijét a dobogó legfelsőbb fokára. Egészen több mint 11 éve történt premier óta halljuk a folytatás ígéretét, és már lassan az is szürreális lenne, ha elkészülne.

Pedig Cameron nem egy, nem kettő, de mindjárt négy folytatást készít az Avatarnak, ami sokak számára nevetségessé tette a várakozást.

A második rész bemutatóját már évek óta halasztják, rengeteg munka van a filmekkel, amiket egyszerre forgatnak. A Collidernek a Vaksötét második részének főszereplőjét, Stephen Langet sikerült megszólaltatnia a produkcióról. A színész Miles Quaritch ezredest, a film főszereplőjének ellenlábasát keltette életre, és bár karaktere az első epizód végén elhalálozott, a bejelentések szerint a folytatásokban is visszatér antagonistaként.

Porból új világot teremteni – Avatar

„Mikor befejeztem az utolsó szkriptet, csak sírtam. Gyönyörűnek találtam” – nyilatkozta Lang, majd hozzátette, hogy Cameron ezentúl egy gyönyörű és eredeti történetet szerzett. Sokan ugyanis a mai napig azt hozzák fel az epikus sci-fi ellenében, hogy ismert történelmi eseményekből és más népszerűbb sztorikból (Farkasokkal táncoló, Pocahontas) inspirálódott. Lang kifejezte továbbá, hogy az Oscar-díjas alkotó kifejezetten jó abban, hogy forgatókönyveit egy az egyben ültesse a filmvászonra: „Amit olvastok, azt kapjátok tőle, sőt, még annál is többet.”

És hogy miben jó még Cameron? Stephen Lang szerint abban, hogy ambíciójának semmi sem szabhat gátat.

Az interjúban megemlíti, hogy egy nagyszabású jelenet leforgatásánál technikai problémába ütköztek, amin nem igazán látszott, hogy tovább tudnak lépni. Másnap azonban Cameron jelezte, „kitalálta az algoritmust”, amely szükséges a felvételhez. „Kreált egy problémát, ugyanis le akart forgatni egy jelenetet, majd megoldotta. Az egész karrierje során ezt csinálta, és ez lenyűgöző” – tette hozzá Lang.

Az Avatar 2. jelenlegi premierdátuma 2022. december 16-ra esik. Az első rész stábja – köztük Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Giovanni Ribisi – olyan színészekkel egészül ki, mint Kate Winslet, Edie Falco, Cliff Curtis, David Thewlis, Jemaine Clement és Vin Diesel.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com