Hírek

Stephen Lang és Guy Pearce démont űz a The Seventh Dayben

Noha Az ördögűzőt nem mostanság adták ki, a gonosszal hadakozó papok azóta is visszatérő szereplői a kis- és nagyköltségvetésű horroroknak. A The Seventh Day is ehhez a témához nyúl, Guy Pearce-szel a főszerepben.

Ha démoni megszállással van dolgod, ne gondolkozz, hívj papot! Az Úr felszentelt szolgáiként ők a legalkalmasabbak az ördög elzavarására, ennyit megtanultunk a filmekből. (Nos, ők vagy A szellemirtók.) A téma népszerűségéért valószínűleg az 1973-as Az ördögűző tett a legtöbbet, a rózsafüzérrel és feszülettel felszerelt papok azóta is vissza-visszatérnek. Legutóbb talán két éve Az apácában találkoztunk démonűzésre szakosodott lelkipásztorokkal a nagyvásznon.

Talán nem ez a legvirágzóbb alzsáner, de talán még mindig van benne kraft. Idén kezdik forgatni a The Seventh Day című horrort, amely újfent az ördögűzést emeli középpontjába. Habár az még várat magára, hogy kiderüljön, tudnak-e újat mutatni a témában, a Deadline értesülései alapján legalább a főszereplőkre nem lehet panasz.

A főszerepben Guy Pearce-t láthatjuk majd, aki a New Orleans-i Peter atyát alakítja. A történet szerint a harcedzett ördögűző egy papként első napját töltő fiatallal fog össze a gonosz elleni harcban. Aztán ahogy egyre jobban elszabadul a földi pokol, előbukkannak saját belső démonjaik is. A sztori várhatóan több szálon fog futni, ugyanis Chris Galust (aki eddig a Give Me Libertyben szerepelt csak) az atya fiatal változatát játssza, míg Keith David a múltbéli mentorát.

Keith David, Chris Galust, Vadhir Derbez

Stephen Lang New Orleans szigorú érsekének bőrébe bújik majd, Brady Jenness pedig azt a kisfiút alakítja, akinek a bőrébe bújt az ördög. A szereplőgárdából Robin Bartlett és Vadhir Derbez neve ismert még. A The Seventh Dayt Justin P. Lange a saját forgatókönyvéből rendezi. Ez lesz a második nagyjátékfilmje – az első, a The Dark, szintén horrorfilm volt, amelyben egy élőhalott lány összebarátkozik egy vak fiúval. Jövő hónapban már kezdik a forgatást New Orleansban és Dallasban.

Avatar

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya