Hírek

Steve Carell kicsiben – Isten hozott Marwenben előzetes

Újabb előzetest kapott Robert Zemeckis legújabb, igaz történetet feldolgozó, különleges alkotása. A Steve Carell főszereplésével készült Isten hozott Marwenben egy megtört ember kreativitása kelt életre egy varázslatos világot.


Hirdetés

Mark Hogancampot egy nap brutálisan bántalmazzák, aminek következtében elveszíti emlékezetét. Hogy visszahozzon valamit a múltból és újrakezdhesse a mindennapokat, terápiás céllal felépíti életének másolatát makettekkel, babákkal és hihetetlen képzelőerővel.

Nem csoda, hogy Hogancamp történetét Jeff Malmberg egyszer már filmvászonra vitte, ez volt a Marwencol című dokumentumfilm. Zemeckis most játékfilm formájában meséli el ezt a kivételesnek tűnő sztorit, ráadásul igencsak eredeti vizuális világot ígérve. Az Isten hozott Marwenben duplikálva találkozunk a szereplőkkel: a Barbie baba-szerű alakok ugyanúgy életre kelnek, mint az őket megihlető szereplők. Ezzel egyszerre könnyedebb hangnemet üt meg az alkotás, ugyanakkor mélyebbre nyúl a trauma okozta lelki és mentális zavarok tematikájában.

A főszerepben Steve Carellt találjuk, oldalán pedig szerepel még Leslie Mann, Merritt Wever, Eiza González, Gwendolyn Christie, Janelle Monáe, Leslie Zemeckis, Diane Kruger és Neil Jackson. A forgatókönyvet pedig a dokumentumfilm alapján a rendező maga és Caroline Thompson írták.

Az előzetes alapján az Isten hozott Marwenben egy igazi melankolikus „feel good” filmnek ígérkezik, a stúdió pedig ehhez mérten karácsonyra időzítette az alkotást, noha a tematika nem csatlakozik az ünnepekhez. A film december 21-én került az amerikai mozikba, a hazai bemutatóra azonban egészen jövő márciusig várni kell.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés