Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Hírek

Steve Carell-lel száll be az Apple a streaming piacra

Az Apple TV újabb A-kategóriás nevet szerződtetett Steve Carell személyében.

Steve Carell a The Office-ban nyújtott, kultikussá vált alakítása után nyolc évvel visszatér egy sorozat főszerepébe. Jennifer Anistonhoz és Reese Witherspoonhoz csatlakozik, akik nemcsak szereplői, de társproducerei is lesznek a készülő epizódoknak, amelyek az Apple TV gyártása alatt készülnek majd el –  írja a Collider.

Az alapanyag egyébként egy New York Times-bestseller, a Top of the World: Inside the Cutthroat World of Morning TV című könyv, amely

az amerikai televíziózás legvadabb világáról mesél:

a reggeli műsorok kulisszáiról. A The Office-hoz hasonlóan az – eddig még cím nélküli – produkció egy zárt céges közegben játszódik majd, ám az előzetes hírek szerint Carell komikusi erényei helyett inkább drámai játékát csillanthatja majd meg.

Az Apple TV jelenleg több izgalmasnak tűnő, eredeti tartalmat fejleszt, pénzt és kreatív energiát nem sajnálva. Olyan sorozatok állnak gyártás alatt az említett Witherspoon-Aniston projekt mellett, mint Steven Spielberg Amazing Stories rebootja, a Rögtönzött szerelem című komédiát jegyző Kumail Nanjiani vígjátéksorozata Little America címmel, Asimov Alapítványának adaptációja és M. Night Shyamalan vagy éppen az Oscar-díjas Damien Chazelle folytatásos szériái.

Bár a mozgósított alkotói gárda és a produkciók ötletei papíron ígéretesnek tűnnek, rengeteg kérdés van még az Apple TV forgalmazási stratégiája kapcsán. Hivatalosan még nem nyilatkozott erről az Apple, csupán néhány kiszivárgott információ alapján állítja azt a Bloomberg és a CNBC, hogy a készülődő szolgáltatás minden Apple eszközzel elérhető lesz majd az Apple TV applikációban. Az elemzők szerint ez azt is jelentené, hogy a megjelenő tartalmaknak családbarátnak (PG-ratednek) kell lenniük, hogy azok gond nélkül megjelenhessenek az alkalmazásban. Állítólag a szolgáltatás a Netflix helyett – ahol nincs megkötve az alkotók keze, ha a filmek és sorozatok korhatár besorolásáról van szó – inkább a Disney készülődő streaming szolgáltatásának konkurenciájaként pozicionálná magát.

Úgy tűnik, hogy

az Apple nagyon komolyan veszi a televíziós műsorgyártást

és a filmforgalmazást, hiszen az új részleg vezetőinek Zack Van Amburgot és Jamie Erlichtet nevezték ki, a Sony Pictures Television volt elnökeit. A szolgáltatás, ha minden a tervek szerint zajlik, a jövő év során válik elérhetővé.

Sólyom Kristóf

Sólyom Kristóf

Sólyom Kristóf a Filmtekercs gyakornoki programjában vesz részt. Ha te is jelentkeznél, kattints ide!

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..