Hírek

Steve McQueen új filmje – Widows előzetes

A 12 év rabszolgaság után Steve McQueen új filmje, a Widows (Özvegyek)  is elkészül lassan. Addig is lássuk a film előzetesét!

Steve McQueen igen jól ismert arról, hogy filmjeivel komoly témákat érint. 2008-ban az ír éhségsztrájkról rendezett filmet Éhség címmel, utána egy szexfüggő férfit mutatott be,  A szégyentelen című filmjében. Legutóbbi filmje az amerikai rabszolgaságról szólt (12 év rabszolgaság).

Widows (Özvegyek) forgatókönyvét McQeen Gillian Flynn-nel, a Holtodiglan szerzőjével együtt írta. A négy főszereplő, vagyis a négy özvegy: Viola Davis, Michelle Rodriguez, Elizabeth Debicki és Cynthia Erivo. McQueen elég hangzatos szereplőgárdát hozott össze, a filmben feltűnik még:  Liam Neeson, Colin Farrell, Carrie Coon, Daniel Kaluuya, és Andre Holland.

12 év rabszolgaság 2014-ben Oscar-díjat nyert, így nem csekély a várakozás McQeen új filmjét illetően. A 20th Century Fox november 16-án fogja bemutatni a filmet, addig is az előzetes:

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola PhD-hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket, 2010 óta a Filmtekercs.hu szerzője. kellermirella@filmtekercs.hu