Hírek

Steven Seagalról mintázta visszataszító karakterét A menü egyik szereplője

John Leguizamo egy, a fénykorán már túl járó akciósztárt alakít A menü című horror-szatírában, a kolumbiai származású színész viszont a 80-as, 90-es évek VHS korszakának megkerülhetetlen aikido mesterét használta inspirációként az alakításához.

Nem találtuk könnyen fogyasztható darabnak A menü című film társadalomkritikával fűszerezett rémtörténetét, de az biztos, hogy maradt jó pár emlékezetes alakítás a bő másfél órás játékidő alatt. Természetesen a show nagy részét ellopta Ralph Fiennes diktatórikus konyhafőnöke, de John Leguizamo is dicsérhető volt a kiégett akciósztár szerepében.

A 62 éves színész nemrég robbantott nagyot, amikor az Entertainment Weeklynek nyilatkozva elárulta, hogy a visszataszító figura megtestesítésekor egy nagyon is létező kollégáját vette alapul. Még 1996-ban a Tűzparancs forgatásán dolgozott együtt Leguizamo a nemcsak a testsúlya miatt híresen nehéz embernek számító Steven Seagallal, aki szerinte egy szörnyű ember.

„Sok ilyen sztárral találkoztam, még mielőtt eltűntek volna a süllyesztőben. Én a saját karakteremet Steven Seagalról alapoztam, csináltunk egy filmet 1996-ban, a Tűzparancsot. Egy borzalmas ember” – mondta el őszinte véleményt kollégájáról Leguizamo.

Az Emmy-díjas színész nem részletezte, miért volt számára borzalmas emlék a közös munka, de korábban többször is beszámolt róla, hogy amikor Seagal kijelentette, hogy azon a forgatáson ő a főnök, akkor Leguizamo elnevette magát, amiért a harcművészetekben járatos színész úgy mellkason könyökölte, hogy a lélegzete is elakadt pár pillanatra.

Leguizamo egyébként nincs egyedül a Seagalról alkotott lesújtó véleményével, az akcióhős rendszeresen szerepel a legkiállhatatlanabb hollywoodi sztárok listáján, kritikusai szerint néha a színésztársait is megüti, mániákus hazudozó és önimádó alkat, akit szexuális bűncselekmények elkövetésével is vádoltak már meg.

dr. Rókus Ákos

Rókus Ákos a PTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve magyar szakpáron. 2012 óta a szerkesztőség tagja. Specializációja a zsánerfilm (különösen az akció, a western és a thriller), valamint a műfajelméleti kérdések.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!