Hírek

Steven Soderbergh megírta sikerfilmje folytatását a karanténban

Elkészülhet a Szex, hazugság, video folytatása, legalábbis Steven Soderbergh biztosan meg akarja csinálni, ha már a négy fal közt ragadva befejezte annak forgatókönyvét.

Első nagy sikerének második részével készül Steven Soderbergh. Az 1989-es Szex, hazugság, video történetében a James Spader által alakított impotens főhős videóra veszi, ahogy a nők a saját szexuális életükről beszélnek. Így sikerül megnyílnia az Andie MacDowell által alakított frigid feleségnek, akit férje (Peter Gallagher) a nő húgával (Laura San Giacomo) csal. A videófelvételekből származó bonyodalmak pedig alaposan átrendezik a szereplők életét.

Akkoriban nem számított általánosnak a kompromittáló magánéleti tartalmak videóra vétele – ma már más a helyzet. Soderbergh számára így rengeteg kiaknázható lehetőség áll rendelkezésre. A rendező ezzel a filmjével az Arany Pálmát is elhódította a cannes-i filmfesztiválon, így nem kis elvárások támadnak egy esetleges folytatásnál.

Soderbergh 2002-ben egy „szellemi folytatásként” elkészítette a Szemből telibe című alkotást, mely hasonló témákkal készült ismerős stílusban, de egyik korábbi szereplő sem tért vissza.

Az Ocean’s Eleven, a Traffic és a Mint a kámfor alkotója azonban arról még nem nyilatkozott, hogy a ’89-es eredeti karakterei megjelennének-e az új verzióban.

Steven Soderbergh

A rendező a Flaviar’s NightCap Live adásában nyilatkozott, mivel foglalta el magát a karanténban:

„Olyannyira belemerültem az írásba, mint legutóbb 1985 nyarán. És fontos kijelenteni, hogy sosem gondoltam magamra íróként. Azért kezdtem el írni, hogy bekerülhessek az iparágba, hiszen az írógép előtt senki sem állíthat meg.” – majd folytatta –

„Mikor elindultak a korlátozások itt New Yorkban, ahhoz, hogy ép elméjű maradjak, elkezdtem írni.

Az első 6-7 hétben pedig már három szkriptet is befejeztem. Az egyik egy átírás, a másik egy eredeti sztori, a harmadik pedig egy regényadaptáció, amit már régóta el akartam készíteni. Az eredeti a Szex, hazugság, video folytatása, amit már egy ideje kerülgettem, de most rájöttem, hogy folytassam. Befejeztem, és el akarom készíteni belőle a filmet.”

Avatar

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya