Hírek

Steven Soderbergh és J.J. Abrams is új produkcióval jelentkezik a Sundance Filmfesztiválon

Smichael-jacksons-journey-from-motown-to-off-the-wall_SpikeLeeteven Soderbergh, J.J. Abrams és James Schamus is új produkcióval debütál a januári Sundance Független Filmfesztiválon Park Cityben – számolt be róla a The Hollywood Reporter.

A utahi mustrára James Schamus – a Hulk, a Tigris és Sárkány vagy a Jégvihar producere – első rendezését, a Philip Roth regényéből készült, 1951-ben játszódó Indignationt kíséri el. Steven Soderbergh The Girlfriend Experience című új tévésorozatának első négy epizódja szintén a független filmfesztiválon mutatkozik be a közönségnek.

A Star Wars: Az ébredő Erő rendezője, J.J. Abrams pedig a 11.22.63 című, kilencórás sorozattal jelentkezik a fesztiválon. Abrams és Stephen King ugyanis executive producerként dolgoztak a Kevin Macdonald rendezésében James Franco és Sarah Gordon főszereplésével forgatott alkotáson. A Kennedy-gyilkossággal foglalkozó produkcióból kétórányi bemutatót láthatnak a nézők.

A független film úttörői közül Whit Stilman a Love and Friendship, Todd Solondz a Wiener-Dog, Spike Lee pedig a Michael Jackson’s Journey From Motown to Off the Wall című dokumentumfilmjét mutatja be.

John Cooper fesztiváligazgató a premier- és a dokumentumfilmpremier-program ismertetésekor hangsúlyozta, hogy a Sundance valódi lehetőséget kínál a felfedezésekre. Mint hozzátette: az utóbbi években egyre nő a fesztivál fiatal közönségének száma, ami azt jelzi, hogy ez a függetlenfilm-rajongó generáció nyitott a kulturális kalandokra, és érdekli az évente számára kínált sokszínű válogatás.

A 32. Sundance Független Filmfesztivált január 21. és 31. között rendezik meg Park Cityben és környékén.

 

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya