Hírek

Steven Soderbergh már rég nem rendez, de legújabb filmjének hamarosan premierje lesz

Steven Soderbergh Meryl Streep főszereplésével készülő Let Them All Talk című drámája december 10-étől érhető el az HBO Max szolgáltatásában. A rendező hosszabb távú tervei között szerepel, hogy ezután újragondolja néhány korábbi filmjét.

Steven Soderberghnek a Let Them All Talk az ötödik nagyjátékfilmje, mióta 2013-ban azt nyilatkozta, hogy nem rendez többet. De ne kapaszkodjunk görcsösen kiragadott mondatokba.

Egy biztos, az elmúlt években Soderbergh is követi az egyre általánosabb trendet, azaz szorosabb kapcsolatot ápol a streaming szolgáltatásokkal. Ennek eredményeképpen jelenleg a Pénzmosó és a Szárnyaló madár című sportdráma érhetők el a Netflixen. 

Soderbergh 2020-as menetrendjén átfutva a főbb állomások a rövid pályafutást magának mondható Quibi Wireless című túlélős thrillere, aminek a stáblistáján vezető producerként találkozhattunk a nevével, illetve

az év végi hajrában az HBO Maxon napokon belül elérhetővé válik az általa rendezett Let Them All Talk című sajátos humorral fűszerezett dráma,

aminek a főszerepében Meryl Streep egy népszerű íróként tűnik majd fel, aki maga köré gyűjti legjobb barátnőit, az unokaöccsét és az ügynökét, hogy közösen elmenjenek egy hajóútra, ahol felhánytorgathatják régi sérelmeiket.

Soderbergh tervei között szerepel, hogy a közeljövőben újragondolja saját korábban készített filmjeinek egy részét. A The Daily Beast című oldalnak adott interjú során arról nyilatkozott, hogy első körben a Jeremy Irons főszereplésével készült misztikus thriller, a ’91-es Kafka, a ’96-os kísérleti komédia, a Schizopolis és a 2002-ben rendezett Szemtől telibe szerepelnek ezen a listán.

Remélem, a jövő évben sikerül egy korlátozott kiadásszámú csomagot összehoznom, hét címmel, amivel visszatérek magamhoz, illetve ezt majd kontrollálhatom. Azt tervezzük, hogy digitálisan újrakeverjük, leporoljuk ezeket a filmeket.

Kafka, ehhez a címhez mindig is vissza szerettem volna térni, és radikális módon átalakítani. Nem a jó ízlést tervezem kiszolgálni, de szeretnék megváltoztatni ebben néhány részt. A Schizopolis és Full Frontal című filmeket kisebb mértékben. A tervezett kollekció olyan címeket tartalmazna, amelyek nem stúdiók számára készültek, a Kafka például nem érhető el hosszú ideje” — olvasható a Collider oldalán megjelent írásban.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com