Hírek

Steven Soderbergh megrendezi a Fertőzés folytatását?

Az biztos, hogy aktuális lenne. 2020-ban érthető okokból nagy keletje volt a járványos filmeknek, így Steven Soderbergh 2011-es Fertőzésének is. Mint kiderült, a rendező egy folytatással is előrukkol.

Ez a bizonyos folytatás pedig az előzetes beszámolók alapján nem feltétlenül olyan lesz, mint amire számítanánk. A rendező a Happy Sad Confused podcaston egy interjúban elárulta, hogy egy filozófiai jellegű filmet szeretne forgatni, a forgatókönyvet pedig ismét Scott Burns írná, aki a 2011-es filmét is – derül ki az IndieWire cikkéből. Úgy tűnik, hogy a projekt kezdeti szakaszban van, és valószínűleg nem lesz a Fertőzés közvetlen folytatása, ugyanakkor Soderbergh hozzátette, hogy hasonló ötleteket és témákat érint majd. A teljes interjú itt meg is hallgatható.

„Van egy fejlesztés alatt álló projektem, amelyen Scott Burns-szel dolgozom, ez egyfajta filozófiai folytatása lesz a Fertőzésnek, de más kontextusban”

– árulta el Soderbergh. Hozzátette, „Scott és én arról beszélgettünk: vajon mi lehet a következő lépés egy Fertőzés-típusú történetnél?”

A Fertőzés középpontjában egy fiktív vírus áll, ami az USA-ban tört ki, illetve az, ahogyan a kormány megpróbálta kezelni a helyzetet és a vírus által előidézett káoszt. Annak ellenére viszont, hogy fiktív járványról szól a film, meglepően sok párhuzam fedezhető fel közte és a koronavírus között. Éppen ezért nemrégiben a Fertőzés rendezője és szereplői megosztották gondolataikat és tapasztalataikat a koronavírussal kapcsolatban, és ha már egy ilyen szerencsétlen helyzet miatt második aranykorát éli a film, legalább próbálták felelősségre inteni a nézőket.

Avatar

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Filmtekercs Filmklub s03

Filmtekercs Filmklub

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya