Hírek

Steven Spielberg édesanyját látja viszont Michelle Williamsben – már készül is a film

Steven Spielberg eddigi legszemélyesebb filmjében Michelle Williams fogja alakítani a sztárrendező édesanyja által inspirált karaktert.

Steven Spielberg, korunk egyik legikonikusabb rendezője, amíg a West Side Story bemutatására vár, máris következő filmjét tervezi és ehhez a saját gyerekkorából merít. A Deadline forrásai szerint Spielberg egy egyelőre cím nélküli filmet fog rendezni a közeljövőben, ami arizonai gyermekkori élményein alapszik. Spielberg édesanyja által inspirált karaktert pedig Michelle Williams játszaná.

A történet olyannyira személyes, hogy Spielberg a rendezői (és feltételezem produceri) kredit mellett a forgatókönyv írásából is kiveszi a részét. Ez utoljára a 2001-ben bemutatott A. I. Mesterséges értelem esetében történt meg. Tony Kushner, aki számos Spielberg film írója volt, most is csatlakozott a stábhoz. A filmet a tervek szerint idén nyáron már el is kezdik forgatni, hogy 2022-ben bemutassák.

Steven Spielberg már a színészek kiválasztásánál tart. Számos és különböző korú gyerekszerep adódik a film kapcsán, akiket a rendező önmagáról mintáz – legalábbis részben.

A cápa, a Harmadik típusú találkozások és a (90-es években születettként számomra a legkedvesebb) Jurassic Park rendezője már sokszor beszélt Arizonáról, ami sokszor inspirálta őt a filmkészítésben. 2017-ben egy HBO dokumentumfilm közelítette meg a rendező gyerekkorát, de ez lesz az első alkalom, hogy Spielberg ennyire személyes filmet készítsen.

Bár a West Side Story tavaly év végén elkészült, a járvány miatt mégis el kellett tolni a bemutató dátumát. A most szóban forgó film is a nagyvászonra készül. Williams már az első találkozások során levette a lábáról a rendezőt, így nem is volt kérdés, hogy ő szerepelni fog a filmben.

A színésznő legutóbb a Fosse/Verdon táncos világában bizonyította tehetségét és tavaly ezért megkapta második Golden Globe és első Emmy-díját. A második Venom film (Carnage színre lép) forgatása már befejeződött, ezt a tervek szerint már júniusban be is mutatják. Michelle Williams továbbá Todd Haynes életrajzi filmjében, a Feverben is szerepelni fog, ahol Peggy Lee énekesnő bőrébe bújik.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com