Hírek

Matt Damon Marseille-be megy, hogy kiszabadítsa lányát a börtönből – Stillwater előzetes

Izgalmas kriminek tűnik Matt Damon legújabb szerepe. A Stillwater, amelyben a színész egy olajgyári munkást játszik, július 30-án debütál.

A Focus Features közzétette a Matt Damon főszereplésével és Tom McCarthy (Spotlight, 13 okom volt rá) rendezésében készülő Stillwater című új film első előzetesét. A trailer megerősíti a korábban már ismert információt: a film új nyári bemutató dátumot kap július 30-án. A Stillwaterben Damon egy oklahomai olajfúrótornyos munkást alakít a címadó oklahomai városból, aki a franciaországi Marseille-be utazik, hogy megpróbálja felmenteni te a piától elhidegült lányát a gyilkosság vádja alól, amit nem ő követett el.

McCarthy a rendezés mellett Marcus Hinchey, Thomas Bidegain és Noé Debré társaságában a film forgatókönyvének társszerzője is. A Stillwater szereplőgárdájában szerepel még Abigail Breslin (A család kicsi kincse), aki Damon karakterének lányát, Allisont alakítja, valamint Camille Cottin (Megszállottak viadala), Deanna Dunagan (A látogatás) és az újonc Lilou Siauvaud.

A trailer megjelenését megelőzően az Entertainment Weekly-nek adott interjújában McCarthy bővebben elárulta a projekt háttértörténetét. Arról is beszélt, hogy ő és Damon mit tettek a kutatás érdekében, hogy még hitelesebbé tegyék a filmet, amelyet Oklahomában és Marseille-ben is forgattak. „Matt és én már korán elmentünk Oklahomába, hogy megismerjük a helyet és az embereket, és különösen a munkásokkal töltöttünk időt” – mondta McCarthy. „Ők tényleg megnyitották előttünk az életüket, beavattak minket világukba, és megismerkedtünk családjukkal. Hihetetlenül sokat segítettek nekünk a történet megformálásában.”

McCarthy azt is kifejtette, hogy a járvány milyen hatással volt a film gyártási folyamatára: „Lezártuk az utómunkálatokat, letettük, újra átnéztük, újra leállítottuk, majd körülbelül egy hónappal ezelőtt újra megnyitottuk. … Amikor el tudsz távolodni egy ilyen filmtől, és friss szemmel közelíted meg, akkor van lehetőséged pozitív változtatásokat eszközölni rajta. Azt hiszem, számos ilyet tettünk, ami valóban hatással volt a filmre, de úgy érzem, hogy kész. Most úgy érzem, hogy mehet a nézők elé.”

(via Collider)

Sergő Z. András

Sergő Z. András a Filmtekercs.hu alapítója és 2022-ben bekövetkezett haláláig felelős szerkesztője volt. Aktívan követte Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film eseményeit. Érdeklődési körébe tartoztak a dokuk, a kamaradarabok, a sport- és a valláspolitika.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com