Hírek

Stork Natasa a legígéretesebb európai tehetségek között

Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre
Stork Natasa

Stork Natasa Európa tíz ígéretes színésztehetsége között szerepel az European Film Promotion programjában február végén. A filmpromóciós szervezet által felkért szakmai zsűri a színésznőt is beválasztotta a Shooting Stars programba.

A European Film Promotion nagy presztízsű szakmai rendezvényen az európai mozi tíz legígéretesebb tehetsége között szerepel hamarosan Stork Natasa. Az ifjú filmcsillagokat immár 24. alkalommal mutatja be a Shooting Stars program a nemzetközi filmszakmának februárban.

A háromnapos szakmai programot idén a járványhelyzetre való tekintettel online rendezik meg.  

A tíz fiatal tehetséget a European Film Promotion tagszervezetei, köztük a Nemzeti Filmintézet által benevezett jelöltekből választotta ki a szakma prominens személyiségeiből álló Shooting Stars zsűri.

Szédítő és rejtélyes” alakításával Stork Natasa a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című Horvát Lili-film főszerepében vette le a lábáról a Shooting Stars zsűrijét. Az alakításért, melyet itthon és külföldön egyaránt méltattak, Stork Natasa Antalya, Valladolid és Les Arcs nemzetközi filmfesztiválján is elnyerte a legjobb színésznő díját. 

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című film Magyarország hivatalos nevezettje a legjobb idegennyelvű film Oscar-díjára.

A valóság és képzelet határán játszódó szerelmesfilm január 22-től látható lesz az Egyesült Államokban, a forgalmazási jogokat a Nemzeti Filmintézet nemrég értékesítette a Greenwich Entertainment filmforgalmazónak. 

Stork Natasa a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Zsámbéki Gábor és Zsótér Sándor osztályában végzett. A Nemzeti Színháztól kezdve a Dollár Papa Gyermekei színházi műhelyen át számos társulatban és alkalmi formációban játszott itthon és külföldön is az elmúlt években.

Mundruczó Kornél Szelíd teremtés – A Frankenstein-terv-ében, majd Bodzsár Márk Isteni műszak című fekete komédiájában volt korábban látható mozifilmekben. Nemrég fejezte be Szilágyi Fanni Veszélyes lehet a fagyi című filmjének forgatását, melyben a főszereplő ikerpár mindkét tagját ő alakítja. 

Az 1998-ban életre hívott Shooting Stars program Daniel Craig, Rachel Weisz, Daniel Brühl, Alicia Vikander, Matthias Schoenaerts, Carey Mulligan, Cécile de France, Anamaria Marinca és Ludivine Sagnier pályafutásának is jelentős állomása volt.

Magyarországról az elmúlt években többek között Oroszlán Szonja, Ónodi Eszter, Gryllus Dorka, Hámori Gabriella, Nagy Zsolt és legutóbb 2018-ban Tenki Réka kapott meghívást a rangos programra, aminek a Berlinale adott otthont az elmúlt években. 

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható. Imádja, ha beleköttök az írásaiba! mlinarikmariann@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés