Hírek

A Stranger Things 3. évadát egy Chevy Chase-vígjáték ihlette

Emlékszel még a Fletch-re? Ideje feleleveníteni, mire kijön a Stranger Things új évada!

A Stranger Things mindig is híres volt arról, hogy nyíltan felvállalta az inspirációs forrásait, és ez a harmadik évadban sem lesz másként. A Hoppert játszó David Harbour a Varietynek adott interjújában elmondta, hogy ezúttal az 1985-ös vígjáték, a Fletch lesz a fő ihletforrás.

„A Duffer testvérek (a sorozat kreátorai – a szerk.) minden évben gondosan megválogatják a referenciákat adó filmeket. A harmadik évadban a Fletch-csel játszadozunk el, amire nem biztos, hogy számítanál a Stranger Things, a Spielberg-univerzum vagy egy sötétebb évad esetében” – mondta a színész. A ’80-as években játszódó, netflixes Stranger Things már eddig is számtalan utalást tett olyan korszakos filmekre és tévésorozatokra, mint a Kincsvadászok, az Alien, az Állj mellém! vagy a Szellemirtók.

A Fletchben Chevy Chase egy oknyomozó újságírót játszik, akinek rengeteg pénzt ajánlanak, hogy megöljön egy halálos beteg milliomost, aki talán nem is halálos beteg. A filmet szerette a közönség, a 8 millió dolláros büdzséjéhez képest 59 millió dollár bevételt hozott. Négy évvel később folytatás is készült hozzá. A beígért előzményfilmje évtizedek óta készülőben van.

Harbour interjújával egyidőben (minő véletlen) kiderült, hogy a Stranger Things stábjához csatlakozik Jake Busey Bruce szerepében. Bruce „a The Hawkins Post újságírója, akinek megkérdőjelezhetőek az erkölcsei és beteges a humora” – írja az IndieWire.

A Stranger Things harmadik évadának premierdátuma még nem nyilvános.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com