Hírek

Streaming háború folyik a Godzilla vs. Kongért?

Újabb giga mozis produkciónak szánt film kerülhet a streaming szolgáltatók keze közé: ezúttal két klasszikus szörny összecsapásáért folyik a harc a Netflix és az HBO Max között. A The Hollywood Reporter úgy tűnik, már tudja is a választ a Godzilla vs. Kong sorsáról.

Noha már tavaly, a nagy streaming háború berobbanásával is egyértelműen kirajzolódni látszott, hogy Hollywood és a mozik teljhatalma meggyengült, a koronavírus miatt az egész filmipar ideiglenesen megtört. A stúdiók sorra tolják el nagy filmjeiknek a premierjét, míg más alkotásokat a streaming oldalak egyikének adnak el. Kérdés persze az, hogy ilyen helyzetben mi marad az iparból, ha lefut a pandémia.

Az évben több példa is volt arra, hogy streamingre vándoroljon egy-egy film, most pedig állítólag egy újabb blockbuster kerülheti el a mozis bemutatót: a Godzilla vs. Kongért több mint 200 millió dollárt ajánlott a Netlix.

A máig vezető szolgáltató egyébként ipari pletykák szerint a legújabb James Bondért is szívesen ringbe szállna. De hasonló történetet láthattunk a Wonder Woman 1984 esetében is, amit végül ugyan december végén bemutatnak a mozik (nálunk 26-tól látható), Gal Gadot szuperhősös alkotása ugyanakkor az HBO Maxra is felkerül.

Mit nézzünk decemberben az HBO-n?

Az HBO relatíve friss platformja, amely nálunk sajnos egyelőre nem elérhető, lesz a Godzilla vs. Kongért folytatott versengés másik szereplője. Meg nem erősített források szerint ugyanis hiába a Netflix komoly ajánlata, a WarnerMedia szívesebben látná a szörnyes katasztrófafilmet a saját streaming oldalán.

Az ikonikus szörnyek összecsapását három korábbi Legendary-Warner Bros. film előzte meg: a 2014-es Godzilla, a tavalyi Godzilla II. – A szörnyek királya, illetve a 2017-ben bemutatott Kong: Koponya-sziget. A széria legújabb filmjét Adam Wingard rendezi majd, aki leginkább a horror és a thriller világában mozog otthonosan.

Az alkotás egyébként komoly szereplőgárdával érkezik, hiszen a Godzilla II-ben szereplő Millie Bobby Brown és Ziyi Zhang visszatérnek, és hozzájuk csatlakozik Alexander Skarsgård, Lance Reddick, Kyle Chandler, Danai Gurira és Eiza González is.

A Godzilla vs. Kong hivatalos bemutatója továbbra is május 21., ami egyelőre reálisnak is tűnik. A film munkálatai teljesen befejeződtek, úgyhogy a kérdés inkább abban áll, tényleg a mozikban lesz-e látható a mű, ahogy azt egyelőre a stúdió állítja, vagy lemászik-e a nagyvászonról a kisképernyőre, ahogy arról a szakmai berkekben beszélnek. És ha igen, vajon melyik streaming szolgáltató nyeri majd meg magának a szörnyeket: a Netflix vagy az HBO Max?

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com