Hírek

Studio 666, avagy a Foo Fighters horror-vígjátéka – előzetes

Studio-666-Foo-Fighters-Dave-Grohl

Paranormális jelenségekről, démoni frontemberről és egy félresikerült lemezfelvételről szól a Foo Fighters Studio 666 című horrorfilmje. Igen, ez egy valódi film.


Hirdetés

A horrorfilm gyakran válik rockzenészek játszóterévé, és a horror-vígjátékok vonatára most a Foo Fighters is felkapaszkodott. Már elérhető a Studio 666 előzetese, amiben Dave Grohl és zenekara pokoli teremtmények garmadájával találkoznak, mikor következő albumukon dolgoznak – írja a Collider.

A Studio 666 története szerint a Foo Fighters elvonul egy elátkozott villába, hogy dolgozzanak tizedik stúdióalbumukon. Amikor a zenekar megérkezik az elhagyatott épületbe, megtetszik nekik a hely hangulata, főleg az, hogy különös földöntúli képeket látnak mindig, ha valaki összecsapja a két kezét. A zenekar azonnal munkához lát, vagyis látna, de Dave Grohl éppen alkotói válsággal küzd, de az őt megszálló démon, látszólag segít a problémán. A zenekar többi tagja így dolgozni aligha tud, a hangszerek viszont nélkülük is játszanak, a kertben pedig különböző horrorentitások is megjelennek. A Foo Fighters tagjainak végül együtt kell működnie ahhoz, hogy túléljék a kalandot, megmentsék Grohlt és befejezzék az albumot.

A filmet BJ McDonnell rendezte és a forgatókönyvet Jeff Buhler és Rebecca Hughes írták Dave Grohl ötlete alapján, ami nem teljesen légből kapott.

A Studio 666-ot ugyanis a zenekar tizedik albumának (Medicine at Midnight) valódi felvétele ihlette.

A film helyszínéül is szolgáló palota a californiai Encinoban ugyanaz a hely, ahol a zenekar az albumot rögzítette. Grohl egy interjúban később arról beszélt, hogy a munka során a zenekar különös dolgokat tapasztalt. A hangszerek rossz hangon szóltak, a rögzítő program rosszul működött, rögzített sávok tűntek el, és újak jelentek meg bizarr zajjal. Ez az élmény inspirálta a gitáros énekest, hogy megírja a Studio 666 történetet. A film végső formájára végül a 80-as és 90-es évek horror-vígjátékai is nagy hatással voltak.

A Studio 666 premierje február 25-én lesz és csak mozikban forgalmazzák kizárólag az USA-ban.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

0
Kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is, szólj hozzá!x
()
x