Hírek

Októberben jön Clooney Suburbicon filmje

Julianne Moore és George Clooney a Suburbicon című filmben
Julianne Moore és George Clooney a Suburbicon című filmben

George Clooney a neki szánt főszerepet átadta, és inkább rendezőként vetette bele magát az ősszel debütáló Suburbicon című filmbe. A Coen-fivérekkel közös alkotás első trailere még csak a napokban látott napvilágot, de a hozzáértők már most neves díjak várományosaként emlegetik a filmet. A szereplőgárda ehhez jó eséllyel hozzá is segítheti a thrillert: Matt Damon mellett Julianne Moore és Oscar Isaac alakítják a főbb karaktereket.

„Izgalmas, rendkívül vicces és sötét komédia, amelynek cselekményében átlagemberek rossz döntéseinek sorozatát követhetjük végig” – így jellemezte George Clooney legújabb rendezését, a Suburbicon című filmet. A főszerepeket játszó színészek egytől-egyig szuperlatívuszokban nyilatkoznak Clooney rendezői munkájáról, Damon a CinemaConon egyenesen azt mondta: bármikor, bármilyen körülmények között szívesen dolgozik vele. Nyilvánvalóan nem a levegőbe beszélt, hiszen ez a mostani már a hetedik közös projektjük. Julianne Moore a színész-rendező méltatásához azt is hozzátette, ha úgy menedzseli majd az ikrekkel járó szülői feladatokat, mint ahogy a filmjeit, csodálatos apuka válik belőle.

A Suburbicon eredeti forgatókönyvét a Coen-fivérek bő 20 éve kezdték el kidolgozni, de a gyártás akkor nem tudott megvalósulni. 2005-ben aztán ugyan elkezdődtek a munkálatok, a sztorit ekkor kicsit agresszívabbá tették, és a történetet áthelyezték 1959-be, a megvalósítás ideje azonban csak nemrégiben érkezhetett el. A Coen-fivérek a főszerepet eredetileg George Clooney-nak szánták, akárcsak legutóbb az Ave, Cézár! esetében, de mivel az Oscar-díjas színész (saját bevallása szerint) az utóbbi időben szívesebben áll a kamera másik oldalára, a lehetőséget átadta a Star Wars: Az ébredő Erőben, a Drive-ban és az Ex Machinában is remekelő Oscar Isaacnek.

Októberben premier

A szatirikus thriller cselekménye egy kitalált kisvárosban játszódik, éppen olyanban, mint amilyenből eredetileg Matt Damon is származik. Itt éli idilli, majd kisvártatva rémálommá változó életét a Lodge család. A családfő az otthonát érő betörést követően kénytelen megismerkedni a város sötét, árulásban, csalásban és erőszakban bővelkedő oldalával, és ezzel egy időben meg kell harcolnia szerettei biztonságáért is.

A film vitathatatlanul magán hordozza minden alkotó kézjegyét, így például a Coen-fivérektől megszokott abszurd, morbid és igencsak véres fordulatokat, és a Clooney-ra jellemző kiváló színészválasztást. Az alkotás a Velencei- és a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválokon kerül a szakemberek elé, majd az amerikai mozikkal egyidőben, október 27-én debütál a magyar nagyközönség előtt.

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com