Hírek

A kertváros visszavág – íme George Clooney új filmje, a beteg humorú Suburbicon előzetese

George Clooney lassan hasonló hírnevet szerez magának rendezőként, mint színészként. Legújabb filmje, a Suburbicon a kertvárosi idill mibenlétét boncolgatja, meglehetősen beteges humorral.

A leginkább horrorisztikus elemekkel és véres leszámolásokkal tarkított krimi-komédiának nevezhető alkotás első előzetesében Matt Damon vezet be minket valamelyest az 1950-es évek végi amerikai álom hátterébe. Ahhoz ugyanis, hogy fenn lehessen tartani az idilli, habos-babos látszatot, a film (vagy legalábbis az előzetes) tanulsága szerint valakinek a háttérben el kell végeznie a piszkos munkát is.

A filmet íróként jegyző Joel és Ethan Coen – akikkel Clooney az Ave, Cézár!-ban dolgozott korábban együtt – sajátos humorát idéző alkotásban Oscar Isaac és Julianne Moore tűnik majd fel Damon mellett. A filmet először szeptemberben láthatja a Torontói és a Velencei Filmfesztivál közönsége, mozikba pedig várhatóan novemberben kerül majd.

Hancsók Barnabás

Hancsók Barnabás

Hancsók Barnabás 2010 óta ír cikkeket a Filmtekercsnek, volt rovatvezető és olvasószerkesztő. Specializációja az adaptáció, a sci-fi, a vígjáték és a társadalmi dráma, szívesen ír szerzői, bűnügyi és dokumentumfilmekről is.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya