Hírek

A kertváros visszavág – íme George Clooney új filmje, a beteg humorú Suburbicon előzetese

George Clooney lassan hasonló hírnevet szerez magának rendezőként, mint színészként. Legújabb filmje, a Suburbicon a kertvárosi idill mibenlétét boncolgatja, meglehetősen beteges humorral.


Hirdetés

A leginkább horrorisztikus elemekkel és véres leszámolásokkal tarkított krimi-komédiának nevezhető alkotás első előzetesében Matt Damon vezet be minket valamelyest az 1950-es évek végi amerikai álom hátterébe. Ahhoz ugyanis, hogy fenn lehessen tartani az idilli, habos-babos látszatot, a film (vagy legalábbis az előzetes) tanulsága szerint valakinek a háttérben el kell végeznie a piszkos munkát is.

A filmet íróként jegyző Joel és Ethan Coen – akikkel Clooney az Ave, Cézár!-ban dolgozott korábban együtt – sajátos humorát idéző alkotásban Oscar Isaac és Julianne Moore tűnik majd fel Damon mellett. A filmet először szeptemberben láthatja a Torontói és a Velencei Filmfesztivál közönsége, mozikba pedig várhatóan novemberben kerül majd.

Hancsók Barnabás

Hancsók Barnabás 2010 óta ír cikkeket a Filmtekercsnek, volt rovatvezető és olvasószerkesztő. Specializációja az adaptáció, a sci-fi, a vígjáték és a társadalmi dráma, szívesen ír szerzői, bűnügyi és dokumentumfilmekről is.