Hírek

Súlyos baleset történt a Mission: Impossible 7 forgatásán

Mission Impossible Titkos nemzet

A Mission: Impossible 7 munkálatai ismét leálltak egy kaszkadőr jelenet során bekövetkező motorbaleset miatt. A stábtagok újabb elnapolások miatt aggódnak.

Kétségtelen, a Mission: Impossible 7 forgatása során a stábnak váratlan helyzetek sorával kell szembenéznie. A jelenleg Egyesült Királyságban zajló munkálatok egy CinemaBlend által közreadott hír szerint ismét állnak egy magas rámpán történt motorbaleset miatt.

A hat hetes tervezést követő baleset jelentős költségekkel terheli meg a produkció kasszáját. Az okokat vizsgáló nyomozás pedig azt is jelentheti, hogy Tom Cruise filmje újabb elnapolásoknak néz elébe.

A kaszkadőr szerencsésen landolt a kartonpapír ágyon, ám a motorbicikli felrobbant, ami kisebb tűzzel és hatalmas füstfelhővel járt. Az 58 éves színész a baleset ideje alatt egy ejtőernyős jelenet felvételein dolgozott a közelben.

“Szerencsére senki nem sérült meg, de a költségek jelentősek. Tom nagyon csalódott. Senki nem szeretne még több elnapolást.” 

— nyiltakozta a The Sunnak a stáb egyik tagja, név nélkül.

Úgy tűnik tehát, hogy a Mission: Impossible 7 pechsorozata még nem ért véget, pedig az akciófilm már eddig is több hónapos késést gyűjtött össze a COVID-19 hatásainak következtében.

A film bemutatóját eredetileg 2021 júniusára tervezték. Ezt később a váratlan események hatására novemberre tették át. Múlt hónapban a film stábja speciális engedélyekkel kezdett el ismét a felvételekkel foglalkozni. Ez azt jelentette, hogy a 14 napos karantén szabály figyelmen kívül hagyásával láttak ismét a munkálatokhoz.

Július végén arról lehetett a film kapcsán olvasni különböző fórumokon, hogy Lengyelországban, Pilchowicében egy 1909-ben épült híd felrobbantását tervezik.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a kérdéses híd a turisták számára 2016 óta zárva van. Ráadásul csak egy részét robbantanák fel, így van esély arra, hogy a jelenet szerepeljen a szériában, amit elsősorban precízen megtervezett, látványos akciójelenetei tesznek több mint 20 éve népszerűvé.

A precíz tervezés azonban úgy látszik, ez alkalommal nem segít. Váratlan események sora hátráltatja a produkció előre tervezett menetrendjének betartását, aminek egyik következő állomása a hírek szerint Velence lesz szeptemberben.

Az újragondolt tervek alapján a Mission: Impossible 7 2021 november 19-én kerülhet majd a mozikba. A széria 8. darabját pedig 2022 november 4-én láthatja majd a közönség.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható. Imádja, ha beleköttök az írásaiba! mlinarikmariann@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés