Hírek

Sundance 2020: a Minari a győztes film

Steven Yeun appears in Minari by Lee Isaac Chung, an official selection of the U.S. Dramatic Competition at the 2020 Sundance Film Festival. Courtesy of Sundance Institute.rrAll photos are copyrighted and may be used by press only for the purpose of news or editorial coverage of Sundance Institute programs. Photos must be accompanied by a credit to the photographer and/or 'Courtesy of Sundance Institute.' Unauthorized use, alteration, reproduction or sale of logos and/or photos is strictly prohibited.

A 2020-as Sundance Filmfesztivál bejelentette a győzteseket: a fődíjat a Minari című, a beilleszkedésről szóló önéletrajzi jellegű film kapta.

Amerikai fikció és dokumentumfilmek, külföldi filmek és speciális szekciók is szerepelnek a Sundance fesztivál felhozatalában, és a fesztivál zárása előtt be is jelentették a 2020-as győzteseket.

A fesztivál idén több rekordot is megdöntött – írja az IndieWire –: a program sokfélesége és az eladások is minden eddiginél magasabbak. Tizenötezer mű közül választották ki a fesztiválszereplőket; és a fesztivál során többek között a Hulu, a Neon, a Sony Pictures Classics és a Searchlight Pictures is elvitt közülük műveket. A legtöbb film a Netflixtől érkezett (ami nem mellesleg az idei legnagyobb Oscar-szereplő is): köztük a nagy hírverésnek örvendő Taylor Swift-dokumentumfilm, a Miss Americana és a Sundance rendszeres látogatójának számító Dee Rees új filmje, a The Last Thing He Wanted.

Boy's State
Boy’s State

 

A nagyzsűri fontosabb díjait a következő filmek kapták:
– Legjobb rövidfilm: So What If the Goats Die (Sofia Alaoui),
– Legjobb külföldi  dokumentumfilm: Epicentro (Hubert Sauper),
– Legjobb külföldi film: Yalda, A Night for Forgiveness (Massoud Bakhshi),
– Legjobb hazai dokumentumfilm: Boys State (Jesse Moss and Amanda McBaine),
– Legjobb hazai film: Minari (Lee Isaac Chung).

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya