Hírek

Sundance 2020: a Minari a győztes film

steven yeun

A 2020-as Sundance Filmfesztivál bejelentette a győzteseket: a fődíjat a Minari című, a beilleszkedésről szóló önéletrajzi jellegű film kapta.

Amerikai fikció és dokumentumfilmek, külföldi filmek és speciális szekciók is szerepelnek a Sundance fesztivál felhozatalában, és a fesztivál zárása előtt be is jelentették a 2020-as győzteseket.

A fesztivál idén több rekordot is megdöntött – írja az IndieWire –: a program sokfélesége és az eladások is minden eddiginél magasabbak. Tizenötezer mű közül választották ki a fesztiválszereplőket; és a fesztivál során többek között a Hulu, a Neon, a Sony Pictures Classics és a Searchlight Pictures is elvitt közülük műveket. A legtöbb film a Netflixtől érkezett (ami nem mellesleg az idei legnagyobb Oscar-szereplő is): köztük a nagy hírverésnek örvendő Taylor Swift-dokumentumfilm, a Miss Americana és a Sundance rendszeres látogatójának számító Dee Rees új filmje, a The Last Thing He Wanted.

Boy's State
Boy’s State

 

A nagyzsűri fontosabb díjait a következő filmek kapták:
– Legjobb rövidfilm: So What If the Goats Die (Sofia Alaoui),
– Legjobb külföldi  dokumentumfilm: Epicentro (Hubert Sauper),
– Legjobb külföldi film: Yalda, A Night for Forgiveness (Massoud Bakhshi),
– Legjobb hazai dokumentumfilm: Boys State (Jesse Moss and Amanda McBaine),
– Legjobb hazai film: Minari (Lee Isaac Chung).

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com