Hírek

Sundance 2021: „újraálmodva”

Online központ, társas távolságtartás, talán dátumváltás: újratervezik a 2021-es Sundance filmfesztivált.

Tabitha Jackson, a legfontosabb amerikai függetlenfilm-fesztivál, a Sundance frissen kinevezett igazgatója új híreket osztott meg a jövő évi fesztivállal kapcsolatban – számol be az Indiewire. Eszerint a szervezők több forgatókönyvvel számolnak: vetítések országszerte; vagy online hozzáférés a felhozatalhoz; esetleg dátumváltozás.

A fő vonalak: a fesztivál megtörténhet

„helyben, globálisan, személyesen és online.”

A Sundance fő koncepciójának most az tűnik, hogy (több más fesztivállal egyetemben) vegyes valódi és virtuális fesztivállá váljék legalább egy alkalom erejéig. Úgy tűnik, ennek fizikai része nemzetközi lesz: Utah középponttal (amely állam a fesztivál hagyományos helyszíne) világszerte legalább húsz független és közösségi mozi is vetíti majd a filmeket; más programrészek pedig egy „robosztus” online központról lesznek elérhetőek.

A fesztivált jelenleg január 28-ra tervezik, de Jackson nyitott a dátum kismértékű módosítására – már csak azért is (ahogy fogalmazott), hogy tér nyíljék az új elnök beiktatása és fesztivál között.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya