Hírek

Sundance 2021: „újraálmodva”

Online központ, társas távolságtartás, talán dátumváltás: újratervezik a 2021-es Sundance filmfesztivált.

Tabitha Jackson, a legfontosabb amerikai függetlenfilm-fesztivál, a Sundance frissen kinevezett igazgatója új híreket osztott meg a jövő évi fesztivállal kapcsolatban – számol be az Indiewire. Eszerint a szervezők több forgatókönyvvel számolnak: vetítések országszerte; vagy online hozzáférés a felhozatalhoz; esetleg dátumváltozás.

A fő vonalak: a fesztivál megtörténhet

„helyben, globálisan, személyesen és online.”

A Sundance fő koncepciójának most az tűnik, hogy (több más fesztivállal egyetemben) vegyes valódi és virtuális fesztivállá váljék legalább egy alkalom erejéig. Úgy tűnik, ennek fizikai része nemzetközi lesz: Utah középponttal (amely állam a fesztivál hagyományos helyszíne) világszerte legalább húsz független és közösségi mozi is vetíti majd a filmeket; más programrészek pedig egy „robosztus” online központról lesznek elérhetőek.

A fesztivált jelenleg január 28-ra tervezik, de Jackson nyitott a dátum kismértékű módosítására – már csak azért is (ahogy fogalmazott), hogy tér nyíljék az új elnök beiktatása és fesztivál között.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés