Hírek

Super Mario animáció érkezik Chris Pratt hangjával

A Super Mario legújabb filmes kísérlete egy animáció lesz. A film 2022 decemberére várható. A karakterek hangjaira egy halom neves színészt kértek fel, többek között Chris Pratt-t és Anya Taylor-Joy-t adta hírül a Collider.

A Nintendo közzétette az új Super Mario animációs film várható premier dátumát és egy csomó nagy színész nevét, akik majd közreműködnek a produkcióban. Chris Pratt lesz Mario hangja, fivére, Luigi hangját pedig Charlie Day adja majd. Anya Taylor-Joy lesz Peach hercegnő, Jack Black Bowser-t, Keegan-Michael Key Toad-t, Seth Rogen pedig Donkey Kong-t szinkronizálja majd.

Shigeru Miyamoto, a játék tervezője is részt vesz majd a film elkészítésében,

amely az Illumination animációs stúdió égisze alatt készül. A stúdió jegyzi többek között A kis kedvencek titkos élete és a Gru animációs filmet. Ez első megfilmesítési kísérlet 1993-ban katasztrofális bukás volt. Azóta ez lesz az első kísérlet, de most animációs feldolgozás készül, ami valóban jobb döntésnek tűnik. A filmet Aaron Horvath és Michael Jelenic rendezi, akik korábban rajzfilmsorozatokat készítettek.

Adaptáció vagy abortáció? – Videojáték-filmek

Az animációs Super Mario projektet 2018-ban hozták nyilvánosságra. Az Illumination alapítója, Chris Meledrandi akkor azt nyilatkozta, hogy meg kell találni az egyensúlyt a rajongók elvárásai, az ikonikus elemek megtartása és a hagyományos, háromfelvonásos filmes szerkezet megvalósíthatósága között. Reméljük, valóban jó kezekbe került ez az adaptációs projekt. Az viszont tény, hogy a színészgárda, akit sikerült megnyerni a Super Mario karaktereinek szinkronizálásához, igen neves és ígéretes.

A végeredményt majd csak 2022 decemberében láthatjuk.

Keleti Léda

Podcast

Hirdetés

Hirdetés