Fókuszban Hírek

Super Size King Kong – Kong: Skull Island előzetes

kong skull islandFel lehet tenni a kérdést, hogy vajon a világnak szüksége van-e még egy King Kong-filmre (különösen annak tükrében, hogy a legutóbbi 11 éve készült el), csa fölösleges, mert lesz. Mégpedig Tom Hiddlestonnal és a Brie Larsonnal.

A címe egészen pontosan Kong: Skull Island (magyarul is kissé hülyén hangzik: Kong – Koponyasziget). Az 1970-es években játszódik, és persze a szokásos történettel bír: egy csapat kutató behatol a feltérképezetlen dzsungel mélyébe, aminek persze a helyiek nem igazán örülnek. Helyiek alatt pedig értsünk indián őslakosokat és toronyház méretű gorillákat.

Az új King Kong elsősorban azzal házal, hogy ebben minden idők legnagyobbja lesz a címszereplő majom. Az egész előzetes tudatosan és vállaltan a tavalyelőtti Godzillára hajaz: a szörnyből szinte semmi nem látszik, ami viszont igen, az tényleg ikonikus. Az biztos, hogy felkeltette az érdeklődésem.

A rendező egyébként nem túl tapasztalt, Jordan-Vogt Roberts nevéhez csak A nyár királyai fűződik. Bízzunk inkább a színészekben, a már említett Brie Larsonon és a Tom Hiddlestonon kívül Samuel L. Jackson és John Goodman is szerepel a filmben. Az Egyesült Államokban március 10-én mutatják be jövőre, szinte biztos, hogy nálunk is ekkor debütál majd. Addig is itt az előzetes:

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. [email protected]

Hirdetés

Hirdetés