Hírek

Superman elődeiről szól a Krypton (előzetessel!)

Életre kel a Krypton bolygó, újra összecsap az El és a Zod família a Syfy látványos új sorozatában – plusz előzetes!

A 2013-as Az acélember legérdekesebb részei sokak számára a kezdő képsorok voltak, amelyek Krypton világát, Superman szülőföldjét mutatták be addig nem látott részletességgel. (Itt alakította Russell Crowe az apát, Jor-Elt.) Akinek tetszett az idegen bolygó, most lelkesedhet: a Syfy csatorna sorozatot készít Superman elődeiről.

A sorozat Kal-el (azaz Clark Kent, azaz Superman) két nemzedékkel korábbi őseiről szól. A fő történetszál a földi szuperhős nagyapja, Seg-El küzdelmét meséli el: Seg-El (Cameron Cuffe) az El ház becsületéért küzd, és azért, hogy megmentse szeretett Krypton bolygóját a káosztól.

A sorozat első, látványos előzetese kedden látott napvilágot. Az előzetes eredetileg a Vimeón tűnt fel, de úgy tűnik, hogy azóta a Warner Bros. töröltette; szerencsére másutt még elérhető a videó.

A sorozat a DC kiterjesztett univerzumának első jelentős televíziós alkotórésze lehet. A látvány (feltűnően nagy költségvetése mellett) nincs szinkronban például a Supergirl sorozattal – állapítja meg a Nerdist –, sem a valahai Smallville sorozattal, viszont mintha utalna az első Superman-film kupolás városaira. A bolygóról szóló képregény-sorozatban a kryptoniak eldobható testként használt klónok segítségével érték el a halhatatlanságot, ám a klónok fellázadtak szabadságukért; elképzelhető, hogy az El és a Zod ház háborújának is ez áll majd a középpontjában az új sorozatban. Egy miniatürizált város képe a Superman-képregényuniverzum Brainiac nevű főgonoszára is utalhat, akit esetleg a sorozat mutathat be a DC mozivilágában – írja a Nerdist.

A sorozat executive producere Daved S. Goyer (A sötét lovag-trilógia, Az acélember,  Batman vs. Superman). A showrunner (és második executive producer) Damian Kindler, aki nemrég a Sleepy Hollow sorozatot gyártotta.  Cameron Cuffe (Seg-El) mellett Georgina Campbell (Lyta Zod), Ian McElhinney (Val-El), Elliot Cown (Daron-Vex), Rasmus Hardiker (Kem) és Ann Ogbomo (Alura Zod) látható majd – írja az Empire.

Premierdátum még nem ismert, és az sem biztos, hogy a Syfy megrendel-e egy komplett első évadot, de valószínű, hogy már ősszel kiderül a sorozat sorsa.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya