Hírek

Superman elődeiről szól a Krypton (előzetessel!)

Életre kel a Krypton bolygó, újra összecsap az El és a Zod família a Syfy látványos új sorozatában – plusz előzetes!

A 2013-as Az acélember legérdekesebb részei sokak számára a kezdő képsorok voltak, amelyek Krypton világát, Superman szülőföldjét mutatták be addig nem látott részletességgel. (Itt alakította Russell Crowe az apát, Jor-Elt.) Akinek tetszett az idegen bolygó, most lelkesedhet: a Syfy csatorna sorozatot készít Superman elődeiről.

A sorozat Kal-el (azaz Clark Kent, azaz Superman) két nemzedékkel korábbi őseiről szól. A fő történetszál a földi szuperhős nagyapja, Seg-El küzdelmét meséli el: Seg-El (Cameron Cuffe) az El ház becsületéért küzd, és azért, hogy megmentse szeretett Krypton bolygóját a káosztól.

A sorozat első, látványos előzetese kedden látott napvilágot. Az előzetes eredetileg a Vimeón tűnt fel, de úgy tűnik, hogy azóta a Warner Bros. töröltette; szerencsére másutt még elérhető a videó.

A sorozat a DC kiterjesztett univerzumának első jelentős televíziós alkotórésze lehet. A látvány (feltűnően nagy költségvetése mellett) nincs szinkronban például a Supergirl sorozattal – állapítja meg a Nerdist –, sem a valahai Smallville sorozattal, viszont mintha utalna az első Superman-film kupolás városaira. A bolygóról szóló képregény-sorozatban a kryptoniak eldobható testként használt klónok segítségével érték el a halhatatlanságot, ám a klónok fellázadtak szabadságukért; elképzelhető, hogy az El és a Zod ház háborújának is ez áll majd a középpontjában az új sorozatban. Egy miniatürizált város képe a Superman-képregényuniverzum Brainiac nevű főgonoszára is utalhat, akit esetleg a sorozat mutathat be a DC mozivilágában – írja a Nerdist.

A sorozat executive producere Daved S. Goyer (A sötét lovag-trilógia, Az acélember,  Batman vs. Superman). A showrunner (és második executive producer) Damian Kindler, aki nemrég a Sleepy Hollow sorozatot gyártotta.  Cameron Cuffe (Seg-El) mellett Georgina Campbell (Lyta Zod), Ian McElhinney (Val-El), Elliot Cown (Daron-Vex), Rasmus Hardiker (Kem) és Ann Ogbomo (Alura Zod) látható majd – írja az Empire.

Premierdátum még nem ismert, és az sem biztos, hogy a Syfy megrendel-e egy komplett első évadot, de valószínű, hogy már ősszel kiderül a sorozat sorsa.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés