Hírek

Superman fekete ruhában? – Nézz bele az “új” Az Igazság Ligájába

Az igazság ligája

Rövidke, de mégis hatásos bepillantást nyerhetünk a Zack Snyder-féle Az Igazság Ligájába. A Snyder Cut 2021-ben kerül az HBO Maxra.

Ahogy korábban mi is megírtuk, a rajongók nem kis nyomására tényleg elkészül a Zack Snyder féle Az Igazság Ligája. A rendező egy a magánéletében történt tragédia miatt hagyta anno ott a DC szuperhős filmjének munkálatait, amit aztán Joss Whedon vett át. A több rendezős végeredmény azonban sokaknak nem nyerte el a tetszését és nézők tömegei követelték, hogy láthassák Snyder eredeti elképzelését a filmvásznon.

Felzárkózás – Az Igazság Ligája – Pro

Nos, a történet nyilván nem annyira egyszerű, hogy az internet nyomott, Snyder pedig engedett, de a végeredményben ez nem számít: az HBO Max segítségével jövőre a közönség elé kerül a film sötétebb tónusú változata, az, amelyet a rendező mindig is el szeretett volna készíteni.

Az új verziót, amely egyébként végül sorozat formájában kerül a platformra tényleg újként kell venni. Noha természetesen megannyi már látott jelenettel számolhatunk, hiszen Snyder azért a forgatás nagy részénél jelen volt, és inkább az utómunkálatok, a vágás és az utólag felvett jelenetek irányítása került Whedon kezébe, egy dolog biztos; egy jelenetsor sem kerül a Snyder Cutba, amelyet nem az ő vezényletével vettek fel.

Mutassatok egy hőst! – Az Igazság Ligája – Kontra

Ahogy maga Snyder fogalmaz a jelenleg is futó internetes Comic Con-on: „Előbb égetném el az egész filmet, mint hogy akár csak egy képkockát is felhasználjak, amit nem én vettem fel (…) Ha bármit láttok a filmben, ami emlékeztet a mozi változatra (amit én konkréten sosem láttam), az azért van, mert én csináltam és azt vették kölcsön ahhoz a Frankenstein szörnyéhez, ami eljutott a mozikba.”

A rendező tehát tényleg eltökélt, hogy egy friss és új alkotást hozzon el, a színészek pedig több forrás szerint is üdvözölték az ötletet. Azt mindig is tudni lehetett, hogy Snyder Az acélember és a Batman Superman ellen – Az igazság hajnala vonalán haladva egy komorabb hangvételű alkotásnak szánta Az Igazság Ligáját is. Ezt némileg alátámasztandó érkezett is egy nyúlfarknyi részlet a közelgő műből, amelyben a Supermant alakító Henry Cavill fekete ruhában mutatkozik.

Hogy pontosan mikor is érkezik az új (eredeti?) változat, azt egyelőre nem tudni, de az biztos, hogy izgalmas alkotásnak nézünk elébe.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.